Vad gör man på Kap Verde?

Många säger att det finns absolut ingenting att göra på Kap Verde. Jag håller verkligen inte med! På Boa vista finns mindre att göra än på Sal vilket är naturligt på grund av hur öarna ser ut. Men Sal är en guldgruva och här är vad jag rekommenderar dig att göra när du besöker Sal.

IMG_2416.JPG

Åk fyrhjuling över sanddynerna

Hyr en egen fyrhjuling eller åk med ut i en grupp på dagen eller i mörker. Detta var så himla kul! Vi körde upp på en höjd och såg Sal från ovan, körde rally i sanddyner och vad ska man ha all sand till om inte ha kul i den?

IMG_2426.JPG
IMG_2430.JPGÄt fruktpannkaka på Cape Fruit

capefruit8.jpg

Cape Fruit är Santa Marias bästa (och enda?) hälsosamma cafe. Här serveras grymma fruktshaker, en gudomlig pannkaka, smörgåsar och sallader.

pancake.jpgSpana på Kap Verdes citronhajar

Åk till Shark bay där du vadar ut tills du har vattnet i knähöjd, stå still ett par minuter och snart simmar citronhajar och deras barn mellan dina ben. Nej de är inte farliga och nej de är inte stora, de största är drygt 40 cm.

Besök den botaniska trädgården på Sal

Det här är Sals gröna lunga och kanske det enda stället som faktiskt är grönt. Här kan du vandra under palmerna och hänga på det lilla cafeet där Paula, som äger stället, pressar underbara juicer å egenodlad frukt. Hon bjuder också hit skolklasser från Kap Verde så de ska få lära som om växtlighet och känns gräs mellan tårna.

botaniks2.jpg
botanisk1.jpg
botcafe.jpg

Strosa i Santa Maria

Santa Maria är en jättemysig stad där du kan flanera runt det lilla torget, äta glass, besöka kyrkan, njut av en drink på en uteservering och njut av färgglada hus.

santamaria_kapverde.jpg
tavlor.jpg

Mito and Djos kite surfing skola

10 minuter från Sal ligger Kite Beach, en utav världens bästa ställen för kitesurfing. Hit kommer folk från hela världen för att få surfa på dessa vågor. Säsongen är november-maj och vågorna blåser då alltid in mot stranden så det är säkert även för nybörjare.

Mito och Djo är världsmästare inom sporten och driver en skola i kitesurfing just på Kite Beach. De lovar att alla kan lära sig kitesurfa på 10 timmar bara man vill. SKolan är indelad i olika zoner så alla kan praktisera utifrån sin nivå.

Även om du inte surfar själv så är detta ställe ett härligt häng, de gör Kap Verdes bästa pizza och det är ett skådespel att titta på alla kitesurfare.

kitekid.jpg

Besök huvudstaden Espargos

Sals huvudstad heter Espargos och är till skillnad mot Santa Maria en storstad. Här hittar du mer det riktigta Sal och inte många turister tar sig hit. Det är inte tillrättalagt, det är inte överdrivet vackert men det har sin charm och att gå runt här gör att du får en större förståelse för resmålet.

espargos.jpg

Ridtur på Ponta Preta, Kap Verde

Hyr häst och bege dig ut på sanddynerna längs med Ponta Preta, Sals kanske vackraste strandremsa. Räkna med vind i håret och adrenalinpåslag.

kapverdehorse.jpg

Saltfälten

Förr exporterade Sal enorma mängder salt men idag stannar det mesta saltet på ön. Du kan besöka saltfältet och flyta i det salta vattnet som sägs rena.

saltfält.jpg
salkapverde.jpg

Angulos med Kap Verdes bästa grill

Angulos ligger i utkanten av Santa Maria och gör utan tvekan Sals bästa hamburgare. De har en härlig bbq på kvällarna på stranden och de kör också yoga vissa dagar när solen går upp och ned. Angulos är förutom detta ockå ett stort windsurfingställe och du kan också hyra SUP.

angolo.jpg
grillkp.jpg

Hyr elcykel

Vid det lilla torget i Santa Maria ligger Electrica som hyr ut öns coolaste elcyklar. Cykla i stan och ut mot havet och njut av du har breda hjul och just en elcykel om vinden ligger på.

biking.jpg

Så ja det finns att göra på Kap Verde vill jag lova! Om det blåser på Kap Verde? Läs mitt svar här.