Hur reser man till Albanien?

Albanien har seglat upp som en ny favorit hos många, både på grund av stränderna men också för den svindlande naturen, det billiga prisläget och att det är någorlunda oexploaterat. Men hur man sig till Albanien?

villageabania.jpg

Båt från Korfu

De flesta charterresorna till Albanien går till Saranda och där finns ingen flygplats. Det absolut vanligaste och lättaste är att du flyger till Korfu och tar sedan båten över till Saranda, en resa som tar ca e timme. På sommaren går båten flera gånger per dag och det går massor av flyg till Korfu i högsäsong. Det pratas om att det ska byggas en flygplats i Sarandra i framtiden men jag tror det kommer att dröja.

IMG_5406.JPG
IMG_5409.JPG

Båt från Italien

Är du i Italien kan du åka färja från södra Italien till de albanska städerna Durres och Vlora.

Flyg till Tirana

Du kan också flyga till Albaniens huvudstad Tirana men inte direkt från Sverige utan du får då mellanlanda. Men vägarna är halvbra i Albanien och att köra tar tid så landar du i Tiarana och ska ned till Sarandra får du lägga på fem timmar i restid med bil/buss.

Bila till Albanien

Du kan självklart också bila in i Albanien om du är på resa genom Europa med bil eller husbil.

väg albanien.jpg