Veckan tankar - från billiga resor till matfilmer

En vecka jag helst vill glömma är snart slut. Jag skrev ju detta inlägg om en vecka att inte minnas. För att toppa det hade vi inbrott i bilen natten mot fredagen så nej nu avslutar vi årets kanske sämsta vecka. Tankar och funderingar nu när det lackar mot jul - många såklart men här är några.

- Billigt att resa innan jul. Som ni vet jobbar jag ju nu i resebranschen och jag har insett hur fruktansvärt billigt det är att resa innan jul och komma hem lagom till julafton. Vissa resor är det mer än 60% rabatt på och kunde jag åka nästa vecka skulle jag inte tveka en sekund. Jag som alltid trott charter är så väldigt dyrt inser att det kan också vara otroligt prisvärt om man bara väljer rätt tid. Kolla här!

summer-1836046_1280.jpg

- Julbord. Äter ni julbord? Ikväll ska jag testa julbord med aktivitet och på tisdag är det dags för julbord med jobbet. Jag tycker det är mysigt, det brukar vara så fint pyntat och julstämning infinner sig verkligen. Däremot föredrar jag gärna julbord med alternativ touch som med skaldjur eller italienskt julbord. På det svenska julbordet äter jag mest sill, lax, röror, knäckebröd med julost och efterrätter.

christmas-2994875_1280.jpg

- Weekend i januari/februari. Om man vill åka på weekend i Europa i början av året vart åker man då? Jag älskar att promenera med det är oftast kallt och inte så mysigt att hänga i parker eller på en uteservering. Har ni några förslag? Och nej jag är inte riktigt någon spa-person heller.

- Litauen. Jag börjar snegla mer och mer på detta land för en helgresa, jag tycker det ser väldigt drömmigt ut och dessutom är det både nära och billigt. Win win.

lithuania-966145_1280.jpg

- KIT. Jag älskar KIT, jag tycker de är så i framkant när det gäller mycket och jag har helt snöat in på deras korta små matfilmer på KIT Mat. Jag kan inte sluta titta på när de gör saffransmunkar, hemmagjorda skumtomtar eller eget nötmjöl. Om jag provar själv? Nej men tänker alltid tanken när jag ser deras korta små filmer.