Alpin världscup i Hammarbybacken

Ni vet jag bor ju i Stockholms finaste område. Och nej då menar jag inte fint som i överklass fint men när det kommer till sjönära, natur, modern arkitektur och barnvänlighet är det ett paradis. Hammarby Sjöstad. Förutom att det är så vackert så man nästan smäller av bor jag ett stenkast från Hammarbybacken.

IMG_0187.JPG

På vintern ett paradis för skid- och brädåkare och på vår, sommar och höst springer folk intervaller, promenerar, cyklar mountainbike och tränar annat som passar bra i en brant backe.

IMG_2980.JPG

Den 31 januari kommer alpina världscupen till backen. Världens bästa skidåkare i parallellslalomtävling kommer till vår lilla backe för att göra upp om pokalen. Jag är inte skidintresserad, åker inte själv men tycker ändå det är så himla coolt att en backe i Stockholms innerstad har en världscup.

Nu kommer ju jag befinna mig i Thailand och inte i backen men har ni chansen tycker jag verkligen ni ska ta chansen. Och håll utkik här på bloggen - inom kort kommer en utförlig guide just till mitt älskade Hammarby Sjöstad.