Myggmedel för bebisar och små barn

Man får väldigt ofta höra att bebisar inte ska använda myggmedel och det är heltäckande kläder som gäller istället. Det är svårt tycker jag speciellt när man är i ett tropiskt klimat med över 30 grader. Jag själv älskar roll on stift från Mygga men det får inte användas av barn under 12 år (sprayen kan användas från 2 år).

Men det finns två myggmedel som jag använt till bebis och verkligen kan rekommendera.

Johnson´s baby clear lotion Mosquito Protection. Jag älskar den här produkten. Jag vet inte om den går att köpa i Sverige men den går att beställa över nätet såklart och jag brukar bunkra upp ett lager i Thailand. Där finns den på 7/11, i matvarubutiker och på apotek. Det är en genomskinligt gele, deet-free, den luktar inget och svalkar skönt om det är varmt ute.

Noskito. En myggspray som är naturbaserad och giftfri och som kan köpas på de flesta svenska apotek. Fungerar utmärkt på små barn, håller mygg borta och sitter kvar även efter bad.

Två toppentips både om ni ska utomlands med små barn eller till sommarsverige.

Självklart har vi också med myggnät till vagnen, förhoppningsvis finns myggnät ovanför sängen, vi kommer ta med långärmad pyjamas och tunna tights till kvällen till Älva och hoppas vi slipper de värsta betten och den ökända (och otäcka) denguefebern.

IMG_0262.JPG