Maten:
Vi hade all inclusive vilket betyder att vi fick ett orange band runt handleden och sedan fick vi äta frukost-, lunch- och middagsbuffé. Däremellan fick man fri tillgång till en viss sorts glass, inhemsk öl, läsk, kaffe, snacks och inhemsk vin. Frukosten var grym med massor av bröd och pålägg, berg av frukt, ägg, bacon, ost, pannkakor, nutella, yoghurt, torkad frukt, kaffe, juice, flingor och ibland till och med kanelbullar.
Lunchbufférna var också väldigt bra och varierande med olika matiga sallader, pasta, pizza, kyckling, fisk, röror, bröd, moussaka, gratänger, olika sorts potatis, frukt och efterrätter.
Middagbuffén hade olika teman och den bästa var utan tvekan den cypriotiska med vinbladsrullar, hummos, moussaka, tzatsiki, lammfärsbiffar, och en massa meze av olika slag.
BBQ buffén vid poolen hade grillat kött i mängder som var helt ok.
Thaibuffén kan man hoppa över, i alla fall om man är van att äta riktig asiatisk mat.
Tex mex buffén var barnens paradis och en helt ordinär tacobuffé tycker jag - men god.
Italienska buffén var full av pasta, ost, vitlöksbröd, tiramisu och pannacotta – gott det med.
Det som jag dock blev chockerad över var barnbuffén och hur extremt lite hälsotänk det finns kring den. Barnbuffén bestod i stort sett av bara av onyttig mat så som pommes frites, pizza, hamburgare, fiskpinnar, friterad kyckling och glassbuffé. Visst fanns det även ris och pasta med köttfärssås men hur många barn väljer det när det ligger pizza och pommes frites bredvid? Även de snacks som fanns mellan måltiderna var riktigt usla, det fanns nämligen endast 3 saker att välja på; ost och skinktoast, hotdog eller pommes frites. Var tog färsk frukt, smoothies och färskpressad juice vägen? Med tanke på att det är 2011 och hälsotänk ligger i tiden gör verkligen charterbolaget allt för att gästerna att gå upp 5 kg under sin semestervecka. Där har ni mitt drömjobb - utveckla hälsotänk för all inclusive resor! Och visst förstår jag att toast är billigare än smoothies men åh vad jag hoppas detta ändras.