En chokladhelg i Askersund

Alltså den här helgen på spa med chokladinriktning ger jag toppbetyg. Vi åkte till Askersund utan större förväntningar och i Askersund hade ingen utav oss satt sin fot innan. En liten stad med 7000 invånare vid Vättern som visade sig vara en pärla. Vi anlände lördag förmiddag och började med lunch och en liten promenad. På rummet möttes vi av bubbel och chokladdoppade jordgubbar som vi festade loss på. 

Sen var det dags för fika som bestod av kaffe med härligt kladdig kladdkaka och grädde. Och det hela avslutdaes med en promenad till chokladfabriken några minuter bort. Där fick vi vara med att göra praliner, smaka praliner och ställa massor av frågor till konditorn. Ljuvligt att stoppa ned en sked i ljummen chokladkräm och att få skruva på en kran och det rinner ut choklad - drömscenario. 

När vi var fullstoppade med choklad besökte vi spa-delen för att ligga i en jaccuzzi tills vi såg ut som russin, bada ångbastu och bli serverade färsk frukt med chokladfondue och rött vin.

Efter häng på rummet och piffning var det fördrink, härlig chokladmartini. Och så middag med godaste rödingen jag smakat och en chokladprovning till efterrätt. Behöver jag säga att vi rullade till rummet?!

Och på morgonen njöt vi av frukostbuffé och tog sedan en långpromenad längs med Vättern i det härliga höstvädret. Energin är tankad!