Hotellfrukost jag minns och den idag

Idag börjar jag dagen så här. 

Det är så mysigt att bo på hotell när det snart är jul; det är ljus och stjärnor överallt och jag tror att det snart är dags att hänga upp pyntet hemma minsann. 

Hotellfrukost och DN - jag tror inte en onsdag kan starta bättre. Just denna frukost får godkänt men inte mer. Jag har ju bott på en mängd hotell genom åren, jag har dessutom en förkärlek för hotellfrukost så har provat mig igenom mängder både i Europa, Asien och i Sverige. Bäst just nu är

Four Season i Istanbul

Sheraton i Bangkok

,

Mandraki Village på Skiathos

och bäst i Sverige tror jag utan tvekan är

Clarion Sign i Stockholm

Men egentligen är överdåd inte det som är grejen utan det som drar upp enligt mig är hemmagjorda köttbullar/plättar istället för Scan och Findus. Bregott och inte Lätta/Becel. Egengjord müsli istället för Kellogs K och Start. Färsk fruktsallad och inte sockerlag med frukt. Nybakad surdegsbröd istället för Rågkusar. Ost man skivar själv istället för färdigskivad Billingeost. Färskpressad juice och inte blask ur maskin. Något sött till kaffet som croissant/pain au chocolat. Smoothies. Gröt. Ja, lite så. Idag fick det bli fil med hemmagjord nötmüsli, mörkt bröd med leverpastej, kaffe och croissant. Yummi! 

Nu vänta fler seminarium och så en tågresa hem som jag hoppas inte stöter på problem; både i lördags, söndags och igår var det fortfarande otaliga stopp och förseningar pga urspårningen.