Jag åkte till Öland

Jag har inte varit på Öland i vuxen ålder men min familj har besökt ön och vänner där de senaste somrarna. Så i år bestämde jag mig för att följa med några dagar även om det också innebar jobb. Men miljöombyte skadar aldrig.

Vi anlände ön i den vackraste av solnedgångar som tog andan ur oss alla, vi spelade låten Rosa himmel på högsta volym i bilen (och fick sedan veta att vi i stort sett bodde granne med Molly Sandén).


Våra dagar blev underbara då solen sken från en klarblå himmel, vi bodde ett stenkast från stranden i Kårehamn, vi grillade till både lunch och middag och åt de där ökända söta öländska jordgubbarna.

Jag var där alldeles för lite tid för att tipsa er om Öland men jag kan verkligen rekommendera Kårehamn med stranden och deras fiskrestaurang, Borgholm såklart, Bjärby strandbad som kändes som en strand på Mallorca minus tjockt med folk och barnen gillade också karamellkokeriet.

Öland gav mersmak och jag skulle gärna göra som jag gjorde med Gotland, upptäcka ön i september när det minskat med turister, från norr till söder. Det jag gillar mest är känslan av utomlands, det flacka landskapet, den pudervita sanden och lugnet. Här kommer lite bilder för att ni ska få en känsla av hur härligt vi hade det.