Mina restaurangtips i Chicago

Chicago vimlar av bra matställen och det finns allt från fine dining till världens godaste varmkorv med bröd. Såklart hinner man inte äta sig igenom en stad på en vecka men här kommer iallafall tips på bra ställen jag provade mig igenom.


Bästa frukostställen i Chicago


Lou Mitchell´s 565 W. Jackson Blvd, Chicago

Lou Mitchell´s iär ett klassiskt frukostställe precis i början av Route 66. Det kommer säkerligen vara kö men det går relativt snabbt och medan du väntar bjuder personalen på varma munkhål (eller vad man kallar den biten som man tar bort från mucnken så det blir ett hål) Här är det också stora portioner som gäller, jag tyckte corned beef hash var otroliga och även våfflorna. Ett tips är att äta tidig frukost här och sedan gå direkt till Willis Tower som ligger rakt över gatan.

Wildberry Pancakes, 30 E Randolph St, Chicago

Det här är stället du ska gå till om du vill ha en enorm helgfrukost. Portionerna är stora och jag lovar att detta är stans godaste pannkakor. MIna absoluta favoriter är mocha coconut coffee och apple pecan pancakes.

Restaurangtips i Chicago

Chicago Dog House, 816 W Fullerton Ave

Du kan inte åka till Chicago och inte äta hot dog. Här hittar du de godaste i stan, original hot dog eller så lyxar du till det med kanin, anka eller alligatorkött.

3 Arts Club Cafe, 1300 N Dearborn Pkwy

En helt otroligt vacker restaurang med så snygg inredning i olika våningar. Det här är en historisk byggnad med en fontän i mitten, högt i tak, stora fönster och stora ljusstakar. Du kan tyvärr inte boka bord och stället är megapopulärt men skriv upp dig på listan och medan du väntar tar du en promenad i området, de skickar sms när den är din tur. Tips är att prova lobster roll och deras kale ceasar salad.

Big Star, 531 N Damen Ave

Big Star ligger precis vid Wicker Park och det är ett sånt mysigt ställe. Underbar trädgård, ofta band som spelar och man vill bara hänga här hela dagen. Grymma tacos, god öl och deras morotstaco var så god!.

Girl and the Goat, 809 W Randolph St

Grymt ställe för middag, alla serveras i stilen sharing is caring så man får chansen att prova så många rätter som möjligt. Jag åt dom godaste små brysselkålen här någonsin och de hade också en otroligt chili crispy chiken. Kocken har en egen kokbok du kan köpa så du sedan kan gå hem och laga den otroliga maten i ditt eget kök.

Etta, 1840 W North Ave, Chicago

Bra restaurang för pizza och pasta, finns på flera ställen i staden. Vedugnsbakade pizzor, och krämiga ricotta bollar. Här på North Ave rekommenderar jag att gå en trappa upp där det är mysigare atmosfär än där nere.


Bra ställen för drinkar i Chicago

Cindy’s Rooftop, 12 S Michigan Ave, 13th Floor, Chicago,

Cindy’s Rooftop ligger på taket till Chicago Athletic Association Hotel. Här kan du dricka goda drinkar och få en ljuvlig utsikt över Lake Michigan och Millennium Park. Det finns filtar och infravärme så du kan gå hit även om det är lite kyligt. Kom tidigt för att få den bästa vyn! Det går också att reservera om du är ute i god tid.

Three dots and a dash, 435 N Clark Street, Chicago

Besök the Bamboo Room som är en bar i baren på Three dots and a dash för magiska tiki drinkar där de gör egna juicer, sockelga etc och dekorationen är en del av drinken.


Munkar och popcorn i Chicago

Stan’s Donuts, 535 N Michigan Ave.

Här serveras de mest perfekta munksarna och gott kaffe också. Prova gärna Tpeanut butter filled chocolate donut eller Toffee Crunch Cake donut. Detf inns så många samker att du kommer att ha svårt att välja kan jag lova (finns också glutenfria munkar). Stället finns på lite olika ställen i staden som vid Magnificient mile, WIcker Park och Millenium Park.

Garrett Popcorn Shops, 625 Michigan Avenue,

Det här ett måste! Handgjorda popcorn i en massa olika smaker som Caramel Crisp, Cheesecorn och Macadamia Caramel Crisp. Du kommer känna på doften när du närmar dig, det luktar popcorn i hela området. Prova Garrett Mix som är den perfekta blandningen mellan sött och salt, värt kön för att få dom varma.