Sommarens bästa hudvård

Det var länge sen vi pratade hudvård här så nu kommer mina personliga favoriter sommaren 2022 (när jag tar an paus med syror) och som ni inte får missa. Här ovan ser ni alla bra grejer på en och samma bild så nu bryter vi ned det.

CeraVe Hydrating Foaming Oil Cleanser

Det här är den bästa oljerengöringen jag testat och passar sommar som vinter. Den är löddrande, lätt att skölja av, oparfymerad och återfuktar massor. Jag har provat många rengöringsoljor men många är tunga, de lämnar en hinna och kräver extra rengöring efter men inte denna. Min hud älskar den, både ansikte och kropp. Finns här.

Klairs Supple Preparation Facial Toner

Jag älskar den här tonern och har använt den i flera år nu. Jag klappar in den i huden direkt efter rengöring året om. Under höst/vinter toppar jag med Klairs serum men nu på sommaren tycker jag det räcker med denna toner och sedan dagkräm direkt. Här finns den till bäst pris.

Dr Ceuracle Hyal Reyouth Moist Sun

En fuktkräm med 10 olika typer av hyaluronsyra och SPF 50. Underbar, mjuk, inte klibbig och kan vara en av de första spf-krämerna som inte förstört min hud. Finns här.

CeraVe SA Smoothing Cleanser

Inget mina vänner, slår denna rengöring. Den har hela tre olika magiska funktioner.
1. Den rengör och tar bort pormaskar/finnar magiskt på axlar, rygg, kinder, näsa eller vad du nu föredrar. Använd ett par gånger i veckan, låt sitta på huden ett par minuter och skölj sedan av.
2. Den exfolierar och jämnar ut torr, grov och knottrig hud tex på baksida lår, överarmar.
3. Den tar bort doften av svett - tvätta armhålor med denna en gång i veckan, låt verka några minuter, tvätta bort.
Otrolig och kostar under 100 kronor. Här finns den.

Paula´s Choice 2% BHA Body Smoothing Spot Exfoliant

Efter tvätt med Cerave ovan följer jag upp den här krämen. Den exfolierar på ytan och i porer. Den jämnar ut grov och torr hud, den tar bort finnar på kroppen, röda prickar och du blir silkeslen. Finns här.


La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 Soothing Repairing Balm

Din räddare i alla situationer. Bränd hud, myggbett, torra fläckar, insektsbett, eksem - denna lilla tub fixar allt. Magi! Finns här, också under 100-lappen.

A-Pro Mandelolja

Vad jag smörjer min torra hud med under sommaren efter mycket sol och bad. Du slipper flagnad hud och den går snabbt in i huden. Finns här.

Erborian CC Red Correct

Jag använder denna hela året under foundation/BB cream men på sommaren använder jag bara denna och sen lite solpuder. Detta är koreansk hudvåd när den är som bäst. En ljusgrön kräm som blir beige när du lägger den i ansiktet och trollar bort röda strimmor och prickar, dessutom återfuktar den. En liten klick på varje kind räcker och jag kommer aldrig sluta med denna produkt. Vad jag vet finns den bara här just nu.

Självklart använder jag också andra grejer som ögonmask, ögonkräm, lermask, lite syra ibland, nattkräm etc men dessa ovan är mina livbojer.