Clarion Post - hotelltips i Göteborg

Det kan inte finnas många hotell i Göteborg som har bättre läge än Clarion Post. Hotellet är granne med Centralstationen, de flesta spårvagnar, shoppingmeckat Nordstan och Trädgårdsföreningen. Flera gånger har jag gått förbi detta vackra hotell i guld men aldrig haft tillfälle att bo här - men i sommar var det äntligen dags!

clarionpostutsikt.jpg

Jag och Aramis var tre dagar i Göteborg och för oss passade Clarion Post perfekt. Hotellet är stort, det finns två olika restauranger, bar, gym, takpool och personalen som jobbar här är helt fantastisk. Jag tänkte nedan sammanfatta vad vi tyckte om vår vistelse.

clarionpostfasad.jpg
clarionpostrepan.jpg

Rummen på Clarion Post

Clarion Post består av två olika byggnaden och vi bodde i den nyare delen, ett glastorn bakom huvudbyggnaden. Vi hade ett superior dubbelrum - ett hörnrum på våning 11 vilket var fantastiskt och utsikten såklart superhärlig åt två olika håll. Älskar att vi både hade dusch och badkar samt två handfat i badrummet. Det fanns också soffa, skrivbord, garderober och kyl (blir mer o mer ovanligt märker jag).

clarionhotelpost_superior_dbl_2.jpg
clarionpostfonster.jpg

Poolen och gymmet på Clarion Post

Poolen ligger på våning 13 och håller härliga 30 grader. Denna sommar var det strikta corona-regler hur många personer som fick vara här samtidigt och när vi kom var poolen stängd nästan hela dagen för rengöring - vilket jag ser som ett gott tecken att de tar det här med hygien på största allvar. Förutom poolen finns det härliga loungemöbler uppe på terrassen och en bar. Utanför poolen finns omklädningsrum.

Poolen är öppen 08:00-22:00 och barn under 16 år är välkomna 08.00-20:00.

clarionpostpool.jpg
clarionposttak.jpg
clarionposttak2.jpg

Hotellet har också ett gym som är väldigt bra utrustat. Här finns det mesta du behöver, flera löpband, kettlebells, TRX, hantlar, maskiner - ja nästan alla redskap som finns på mitt stora gym hemma. Hotellets gym ligger i Skönhetsfabriken på bottenvåningen och här finns också en relaxavdelning, massage, manikyr, pedikyr och frisör.


Restaurang och bar på Clarion Post

Vi hade egentligen inte tänkt att äta på hotellet men första dagen när vi hade gått över en mil och var vrålhungriga kände både jag och Aramis att vi inte orkade gå ut och leta. Sagt och gjort, vi fick bord i deras restaurang Norda (där det nästan var helt fullt) och jag vill ge en extra stjärna till damen som jobbade som hovmästare. Finns det något härligare än när de lyckas trolla fram ett bord och dessutom lägger till “Vad härligt att ni ska äta hos oss ikväll” med stort leende. Älskar personal som bryr sig om sitt jobb och sina gäster.

clarionpostmat.jpg

Jag blev så imponerad av restaurangen som är sagolik vacker. Att sitta och äta i en postlokal från 1920-talet och tänka på hur det såg ut det är superhäftigt och dessutom var maten jättegod. Bor du på hotellet rekommenderar jag ett besök här men boka bord. I hotellet ligger också restaurang Vrå som sägs vara en av Göteborgs absolut bästa, där konceptet är Japan tillsammans med västkusten. Tyvärr var denna restaurang stängd när vi besökte hotellet.

clarionpostrestaurang.jpg
clarionpostrest.jpg

Vid receptionen finns en härlig bar med urfina möbler i aprikos och grön sammet och utomhus hittar du terrassen där du kan sitta och njuta av fördrink eller en lättare bit mat och titta på när livet i Göteborg passerar framför dig.

cpstol.jpg
cpsolned.jpg

Frukosten på Clarion Post

När vi besökte Clarion Post hade de gått tillbaka till buffé igen men du fick boka vilken tid du ville komma. Vi valde runt 08 båda dagarna och det fungerade jättebra. Det var inte trångt, det fanns flera ställen att hämta bröd, kaffe, pålägg etc och vissa bord var avstängda så det inte blev trångt.

clarionpostfrukost1.jpg
clarionpostfrukost.jpg

Är det trångt på Clarion Post?

När vi bodde på Clarion Post fick jag flera frågar på min instagram om det stämde att det är trångt vid frukosten och att man knappt kommer i poolen? Jag vet inte var detta kommer ifrån men det står väl antagligen bland recensioner på någon bokningssajt. Och nej det tycker jag verkligen inte! Vi åt som sagt frukost runt 08 och då var det aldrig trångt - sen vet jag inte hur det är om man kommer vid 10 men oftast står det ju på de flesta hotell att vill du äta frukost i lugn och ro så försök undvika sena tider.

Vi var i Göteborg första helgen i augusti, det var strålande väder och under dessa två dagar badade vi 08:15-08.45, 16:00-16.30 och första dagen fick Aramis dispens till att bada 21 även om det egentligen är barnfritt då (på grund av rengöring hela dagen) och nej det var aldrig trångt. Det var max 5 andra personer samtidigt som vi i poolen och det var knappt någon som låg i loungedelen. Så nej jag kan inte förstå det där med att det skulle vara trångt, kanske hade vi tur eller kanske hade de personer som fick trängas bara en himla otur?!

Jag skulle välja Clarion Post igen och igen om jag åker till Göteborg då jag älskar läget, inredningen och inte minst servicekänslan hos personalen!

clarionpostlobby.jpg