Att jobba hemma och tjäna pengar

kaffekopp.jpg

I rådande tider när vi är många sitter hemma och jobbar har säkerligen tanken slagit oss alla - man kanske skulle starta eget? Det är ju ganska bekvämt det här med att jobba i mysbyxor, slippa rusningstrafik på morgonen och plocka ur diskmaskinen på lunchen. Själv är jag alldeles för social för detta med att jobba hemma men vissa passar det som handen i handsken. Vad kan du då göra för att tjäna pengar hemma på egen hand framför datorn? Är det bara att starta en blogg och pengar kommer att rulla in? 

Nja.

Först av allt bör du hitta ett ämne du brinner för annars kommer det bli platt fall. Bygg upp en plattform där du kan göra samarbeten, ha reklam men framför allt samla riktigt bra content. Skriv om det du gillar, vad tror du andra vill läsa om, kolla vad andra googlar på och håll det relativt smalt. Bli inte en ny wikipedia utan använd en personlig känsla, det ökar trovärdigheten. Du kan också kontakta andra företag som skriver om liknande grejer för att sälja dina texter och bilder. Välj en ton som tilltalar nybörjare inom ämnet om du till exempel skriver om bakning förklara grunderna, ta med de mest självklara sakerna för att sedan gå in på mer avancerat. Tänk inte att det här vill ingen läsa om för jag kan lova dig att det finns alltid någon där ute som letar efter just den texten. 

business-1209705_1280.jpg

Känner du att just skriva inte är din grej? Här har du då tre till exempel på hur du kan tjäna pengar hemma.

Lär dig mer om aktier

Sätt dig in i köp och sälj och läs på om aktier. Här finns fantastiska appar att ladda ned, köp med hjärta och hjärna i början och se vad som flyger och inte. Välj en plattform som tex Avanza där du kan köpa och sälja aktier utan extra kostnader.

Marknadsundersökningar

Här kan du både jobba med att utföra dessa undersökningar och att själv ställa upp i dem - både ger dig extra pengar. 

Erbjud din kompetens

Är du grym på Photoshop? Excel? måla?  Det finns flera plattformar du kan erbjuda dina tjänster, och få betalt för det.  erbjuder folk från hela världen sina tjänster och du kan tjäna stora pengar på det.

kamera.jpg

Läs här för att hitta ännu fler sätt att tjäna pengar hemifrån, besök finanso.se

I samarbete med Finanso.