Bästa stränderna nära Bangkok

Finns det paradisstränder nära Bangkok. Ja det gör det mer eller mindre. Men en del är bättre än andra och nej vill du inte resa mer än 1-2 timmar så får du släppa det där ordet paradis - även om stränder finns. När jag bodde i Bangkok åkte vi ofta till havet på helgen. Här kommer en sammanfattning av de mest populära stränderna som ligger 1-3 timmar med bil från Bangkok.

stranderbangkokjpg

Bang Saen

1 timme från Bangkok

Bang Saen ligger ca en timme från Bangkok och på helgerna är det fullkomligt packat med folk här. Men i veckorna är det rätt tomt. Här hittar du strand och skaldjur men förvänta dig inte kristallklart turkost vatten som i södra Thailand.

bangseanmap.jpg

Mae Phim

2 timmar från Bangkok

maephimmap.jpg

Cirka 2 timmar från Bangkoks flygplats och nära Koh Samet men på fastlandet ligger denna ort som är väldigt försvenskad. Här finns härliga stränder men de kan inte mätas med de som finns på ön utanför. Å andra sidan är det inte lika trångt på dessa stränder. Färgglada solstolar och parasoller, härlig streetfood längs med stranden och det måste ju vara något speciellt med detta ställe då väldigt många svenskar bosätter sig här.

Koh Samet

ca 3 timmar från Bangkok

sametmap.jpg

Koh Samet är nog det närmaste du kommer paradisö så pass nära Bangkok. Det tar ca 2 timmar till Ban Phe från Bangkok och sedan tar du färjan över till själva ön Koh Samet, en färd som tar ca 30 minuter. Här finns vita stränder och turkost vatten. Sai Kaew beach är den breda stranden som ligger närmast färjan och Samets shoppinggata. Här blir stranden till restaurang som fylls med sittkuddar och låga bord när solen går ned. Jag tycker öns finaste strand är Ap Prao på motsatt sida men här ligger bara exklusiva resort och lite dyrare restauranger. Även Ao Chor och Wong Duean Beach är fina. På Samet hittar du vita stränder och turkost vatten till skillnad mot fastlandet.

kohsamet.jpg

Hua Hin

2 timmar från Bangkok

huahinmap.jpg

Hua Hin ligger två timmar söder om Bangkok och hit åker många storstadsbor på helgen. Ständerna är långa och breda, vattnet är inte alls lika klart som på öarna men här finns många bra resorts som håller hög klass. Dessutom är Hua Hin en lite större stad så det finns butiker, nattmarknad, riktigt bra fisk- och skaldjursrestauranger och en hel del golfbanor.

huahin.jpg

Pranburi

2,5 timme från Bangkok

Fortsätter du 30 minuter till från Hua Hin når du Pranburi. Här är stränderna mer öde, hotellen ännu lyxigare och här är det riktigt lugnt och stilla. Sist jag var i Pranburi bodde jag på fantastiska Aleenta Resort.

pranburi.jpg

Pattaya

1,5 timme från Bangkok

pattayamap.jpg

Pattaya ligger ca 1,5 timme från Bangkok och nej jag skulle nog inte rekommendera någon att resa hit - om du inte planerar att låsa in dig på en lyxig resort över en helg. Visst finns det stränder men de är inte mycket att ha, det är smutsigt, finns nästan inga grönområden alls - här samlas det tycker jag minst om med Thailand på liten yta.

pattaya-4144394_1280.jpg

Koh Larn

2 timmar från Bangkok

kohlarnmap.jpg

Det här är en liten ö utanför Pattaya som du når med färja eller speedboat på ca 15-30 minuter. Tawaen Beach är huvudstranden och den är det alldeles för mycket folk på samt mycket båtar lägger till här. Monkey Beach och Tien Beach är bättre men jag tycker ändå att Koh Samet slår denna ö med hästlängder.

thailand-2708357_1280.jpg


Mitt val för en helg blir alltid Koh Samet eller Hua Hin/Pranburi. Men vill du ha riktiga paradisstränder är det flyg en timme söder ut till Krabi som gäller, eller bil 6-7 timmar mot Kambodja för att besöka öar som Koh Chang, Koh Mak och Koh Kood.