Att bo på Aleenta Hua Hin Resort

Aleenta Hua Hin Resort ligger inte i Hua Hin utan i Pranburi, ca 30 minuter söder ut. Pranburi är kanske Hua Hins motsats - till det bättre. Här finns ingen shopping, inga barer och endast ett fåtal restauranger. Här finns också riktigt bra hotell samt långa och orörda stränder. När jag kom till detta hotell blev jag på riktigt helt golvad av hur fint det var!

aleenebeachfront.jpg

Rummen på Aleenta Hua Hin Resort

Aleenta Resort består av olika byggnader. Det finns en huvudbyggnad med små hus på två våningar där du bor uppe eller nere. Sedan finns hus att hyra med 3 eller 4 rum och privat pool. Utöver detta finns en till hotellbyggnad som heter Frangipani där det också finns rum och där en större pool ligger. Mellan huvudbyggnad och Frangipani är det ca 5-10 minuters promenad längs med stranden. Villorna ligger 10 minuter bort med cykel.

public.jpeg

Jag bodde i en Beachfront Pool Residence och detta kan vara ett utav de härligaste rummen jag någonsin haft. Det är bottenplan på en bungalow som är så snyggt inredd på både in- och utsidan. En stor dubbelsäng, soffa, ett så snyggt badrum och dörrar som du kan öppna upp helt mot uteplats och du får en känsla av att du bor utomhus. På verandan har du solstolar, en bubbelpool modell större, hängmatta, bord, stolar och dessutom är du mitt på stranden.

aleenahuahin.jpg
public.jpeg
public.jpeg

Att gå omkring i det här rummet, plugga in sin telefon i högtalarsystemet, lyssna på summer vibes på Spotify, öppna upp dörrarna mot stranden, låta gardinerna fladdra i vinden - alltså bästa känslan!

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

Frukosten på Aleenta Hua Hin Resort

Så.Bra. Jag är inget fan av stora överdåd till frukostbuffér där häften är kallt och hälften halvfabrikat. Här är det precis tvärtom. När du kommer till frukosten, som ligger i restaurangen på våning två med den finaste utsikten, får du ett fat i flera våningar med bröd. Du kan sedan hämta färskpressad juice i fina flaskor, små burkar med yoghurt, müsli och så får du en meny att beställa från. Jag tog en croissant med egg benedict som var ljuvligt god!

public.jpeg
public.jpeg

Läge Aleenta Hua Hin Resort

Hotellet ligger precis på stranden. Runt om finns ett par restauranger och andra hotell men hit åker du inte för hålligång och barer, här varvar du ner och vilar. Hotellet anordnar utflykter och hyr ut cyklar men många som kommer hit har egen bil. Vi åkte in till Pranburi för att äta middag på en fiskrestaurang och besöka deras kvällsmarknad - det tog ca 20 minuter med bil.

public.jpeg
public.jpeg

Övrigt

Hotellet har ett eget spa på våning två med utsikt över horisonten. De har också en egen kryddträdgård med middagsmöjligheter och hotellet anordnar typer av retreats för stress, utbrändhet etc. Att spendera en vecka här själv gör nog under för både kropp och själ.

På övervåningen finns en större pool, endast för vuxna. Har du barn får du bege till dig Frangipani.delen om de vill bada pool. Jag skulle kanske inte säga att detta är ett perfekt familjehotell men har du bebis, äldre barn eller reser du utan barn skulle jag välja detta ställe direkt! Om jag skulle ha ett eget ställe i Thailand skulle det exakt se ut så här! Och dessutom är hotellet helt fritt från plast - överallt. Inga småflaskor i duschen, inga plastartiklar i matsalen - helt fantastiskt bra!

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg