London med barn - tips för alla åldrar

Jag har varit med Aramis i London två gånger, en gång när han var 4 år och en gång när han var nästan 8 år. Jag upplevde att det fanns massor att göra båda gångerna men jag ska erkänna att staden blir roligare ju äldre barn blir. Eller upplevelserna blir mer härliga för dig som vuxen.

Jag älskar England och jag älskar London. Åk dit själv och shoppa och häng på pub. Ta med barnen till London och träna engelska, visa dem historien och se byggnader de läst om och sett bilder på tidigare.

London med Barn.jpg

Aktiviteter för barn i London

Science Museum

Londons svar på Tekniska Museet i Stockholm. När vi var här testade vi en experiment, fick se en experimentshow, prova vilken rutschkana som går snabbast och varför, Imax bio, datorer, robotar och Aramis älskade det.

public.jpeg
public.jpeg

Natural History Museum

Londons naturhistoriska museum ligger intill Science Museum och är en häftig upplevelse. Dinosaurier, valar och byggnaden är helt enastående. Men har du varit mycket på naturhistoriska museet i Stockholm blir det lite same same tyckte iallafall jag. Utanför finns en härlig skridskobana vintertid.

hist2.jpg

Lego Store och M&Ms World

Världens största legobutik ligger på Leicester Square i London. Förutom allt lego du kan köpa så kan du också kolla på jättebyggen i lego och byggnader i London - gjorda av lego. Mittemot legobutiken hittar ni M&Ms World Store. Frossa i M&Ms, tryck din egen burk att ha ditt godis i etc. Framförallt är det som att stiga in i ett regnbågsland.

leicestersquare.jpg
public.jpeg
mmlondon.jpg

Primrose Hill

Stort härligt grönområde, lekpark och en gudomlig utsikt över Londons skyline. Gå från Primrose Hill in i Regent´s Park, fika på Boathouse café och hyr sen en trampbåt. Här ligger också London Zoo.

parklondon.jpg
trampbåtlondon.jpg
park2.jpg

Hyde Park

Hyde park är Londons enorma park där du kan hyra trampbåt, lyssna på utomhuskonserter, ha picknick, hänga i lekpark och gå härliga promenader.


Tower Bridge

Antingen kollar du bara på den coola bron eller så går du in och går på det häftiga glasgolvet, tittar på maskinrummet och gör detta besök till en halvdag. Jag tycker verkligen det är värt ett besök för de har satsat på kul för hela familjen, det är interaktivt och ni kommer lära er massor. Läs mer här om vilka familjeaktiviteter som erbjuds.

londonbridge.jpg

London Eye

Visst är det dyrt men det är värt det! Det finns vanliga biljetter för ca £25 eller fast lane för £35. Är du här på en helg kan det vara värt med fast lane men annars rekommenderar jag att köpa vanlig biljett och vara här en vardag runt 10.30 - hjulet öppnar 11. Vi hade knappt någon kö alls då och värst kö är det såklart mitt på dagen lördag och söndag. Oftast brukar det inte ta mer än 45 minuter även när kön ringlar lång, men det är 45 minuter du kan göra något roligare med. Och köp biljett online före, så du kan ställa dig i kö direkt när du kommer. Du kan också lägga till lite mer pengar och få en kombinationsbiljett till London Eye och Sea Life som ligger bredvid eller Madame Tussauds/The London Dungeon. Boka biljett här.

londoneye.jpg
bronlondon.jpg

Hamleys

Hamleys i London är världens äldsta leksaksaffärer och måste också vara en av de största. Sju våningar leksaker och överallt står personal och testar/visar de utbudet. Även om du inte ska köpa något är detta en otrolig upplevelse för vilket barn som helst.

hamleys.jpg


Holland Park

Jag älskar Holland Park. Det är en grön park i området Holland Park där det finns lekplats, gungor, café, klättervägg och så otroligt fina Kyoto Gardens - en japansk trädgård komplett med stenbroar, bonsaiträd och fiskar som simmar i dammen.

kyotogardens.jpg
karpar.jpg

Afternoon tea på en buss

Genialt eller hur. Boka afternoon tea på en buss som kör runt dig i London samtidigt som du mumsar scones och dricker te. I priset ingår dricka, smörgåsar, kakor och en busstur där du bland annat får se Big Ben, Westminster Abbey, St James’s Park, Hyde Park, The Royal Albert Hall, Marble Arch etc. Turen tar ca 1,5 timme och du kan välja bland traditionell afternoon tea eller vegan/vegetarian/glutenfri etc. Du bör boka biljett innan - läs mer här.

Notting Hill

Strosa bland de färgglada husen, besök loppmarknaden längs med Portobello Road (stängt på söndagar), låt barnen leka i Diana Memorial Playground in Kensington Gardens, fika på en uteservering och känn London i dig!

nottinghill.jpg
notthinghill2.jpg


Big Ben

Barn älskar Big Ben så är det bara. Big Ben består av fyra klockor, en på varje sida av tornet och har visat tiden i London sedan 1859.

bigben.jpg

Åk båt till Camden

Camden är ett måste när du är i London och det finns inget härligare sätt än att åka båt dit. Vi gick från Paddington station till Little Venice (finaste delen av London!) där det går WaterBus till Camden. Båten går varje heltimme och räkna med kö. Vi hade inte bokat online och kom dit fem minuter innan båten skulle gå, vi fick då vänta en timme till nästa båt. Som tur är finns världens mysigaste café precis bredvid där vi kunde vänta under tiden. Här kan du förboka båtbiljett.

Båtturen tar 50 minuter och det är så mysigt att åka på kanalen bland tunnlar, husbåtar och bostadshus. Väl framme i Camden kan ni äta på matmarknaden, kolla runt i alla de små coola butikerna och promenera över broar och lyssna på alla superba musiker.

watercafe.jpg
camden1.jpg
camden4.jpg

Borough market

Intill tunnelbanestationen London Bridge hittar du Londons äldsta och härligaste matmarknad. De har stängt på söndagar men annars kan du här äta både frukost och lunch, botanisera bland frukt och grönt och provsmaka det mesta. Vi var här länge och åt småbitar av allt, tittade på fiskar i akvarium och högar av exotisk frukt. Det mesta ligger under tak och en del är även inomhus.

boroughmarket.jpg

London Dungeon

Intill London Eye ligger London Dungeon. Jag har varit här två gånger, båda gångerna utan barn. Jag erbjöd Aramis ett besök sist vi var i London här men han ville inte. Och ja det är läskigt. Du är deltagare i en läskig historia, det är mycket skrik, mörkar rum, golv som snurrar och ja det är väldigt mycket på riktigt. Det är riktiga skådespelare, det luktar krutrök och eld, det blåser i ditt hår och blir kallt ibland - som ett riktigt läskigt spökhus.

För äldre barn är detta en upplevelse men se till att inte ta in barn här för tidigt för det kommer ge dem mardrömmar. Det är också roligare om de förstår lite engelska under sitt besök. Boka innan och vill du spara pengar kan du boka kombinationsbiljett tillsammans med andra attraktioner - läs mer här.

Mad Hatters Afternoon Tea

Upplev ett oförglömlig afternoon tea med Alice i Underlandet-tema. Få kakor i små blomkrukor, ät upp magiska nyckelpigor och svampar gjorda av marshmallows. Detta serveras på Sandersons Hotel och du bör boka innan - läs mer här.

content_IMG_9001.jpg


Vaktavlösning

Vid Buckingham Palace sker vaktbyte klockan 10.30 varje dag. De börjar marschera från mittemot St James Park och klockan 11:00 byter de av vakter utanför slottet.

vakt.jpg

Sky garden

På våning 35 i en skyskrapa av glas hittar du Sky Garden. Massor av gröna växter, café och en 360 vy över hela London. Inträde är gratis men du måste boka biljett i förväg och bestämma vilken tid du vill besöka denna vackra byggnad. Boka biljett här.

skygarden.jpg
skyviewlondon.jpg
londonmedbarn.jpg

Covent Garden

Jag älskar Covent Granden och det gjorde Aramis också. Här händer alltid något kul som dansuppvisning, levande statyer, marknader, mysiga gränder etc.

coventgarden1.jpg

Världens längsta rutschkana

ArcelorMittal Orbit är världens längst rutschkana på 178 meter och 12 kurvor. Bra att känna till är att barnet måste vara 8 år och minst 130 cm lång för att få åka - någon övre gräns finns inte. Denna attraktion är megapopulär så bra att förboka biljetter här. Rutschkanan ligger ca 10 minuters promenad från stationen Stratford.

phpThumb_generated_thumbnailjpg.pngSpela minigolf

På Junkyard kan du spela minigolf på olika temabanor. Vad sägs om övergivet tivoli, filmtema, bilskrot eller djungel? Det ligger på Brick Lane, du kan också äta mat där och vi tyckte det var grymt!

Gods-Own-Junkyard-6.jpg


Åk buss

Att åka buss genom London är fantastiskt. Det finns ingen anledning att lägga pengar på en hop on hop off buss när de vanliga bussarna går förbi alla turistattraktioner. Sitt högst upp, längst fram - barn i alla åldrar älskar det! Extra bra för små barn som får välbehövlig vila.

londonbus.jpg

Kew Gardens

Här finns en Childrens garden där de kan gunga, klättra, hoppa och en barnvänlig höghöjdsbana. Besök också regnskog, klättra in i trähus, besök en bikupa och ät god lunch. Här kan du köpa biljett i förväg. Ta District line till stationen som heter Kew Gardens, ca 30 minuter från centrala London.

South Bank

Området nere vid London Eye och längs med Themsen heter South Bank. Här kan du spendera timmar på på att äta streetfood, kolla på gatukonstnärer och skateboardstrix, åka karusell, äta frozen yoghurt och mycket mer. Ett av mina absoluta favoritområden!

southbank.jpg
southbanj5.jpg
southbank2.jpg

Barbican Conservatory

Lite undangömt hittar du en tropisk regnskog med fiskar och över 2000 olika växter. Du behöver inte boka biljett, det är gratis men ha koll på när de har öppet för det varierar. Här finns tider.

conv1.jpg
conv2.jpg

Kingdom of sweets

Antagligen Londons största godisaffär som finns på några olika ställen, bland annat vid Piccadilly Circus och Oxford Circus. Godis från hela världen, fantastiskt roligt godis från USA och ett roligt stopp.

kingdomofsweets.jpg

Paddingtons hus

Alla har vi väl sett filmerna om Björnen Paddington. Här på Chalcot Crescent i Primrose Hill kan du spana in huset på riktigt.

paddington.jpg

Utflykter utanför London

Harry Potter

Harry Potter och Warner Bros Studio ligger i Watford. HIt tar du dig enklast med tåg från London Euston, gå av Watford Junction där shuttlebuss går var 15e minut. Räkna med att spendera en hel dag här och kliv in i Harry Potters magiska värld - boka biljett i god tid innan! Köp biljetter här.

Legoland London

I Windsor utanför London ligger Englands Legoland. Du tar dig enklast hit med tåg från London Paddington till Windsor & Eton Central och sedan går shuttlebus till parken, resan tar ca 1 timme. Här finns ett legohotell, ninjago world, karuseller, restauranger etc. Det är mindre än det i Danmark och du får räkna med att lägga en hel dag här. Köp biljett här.


Barnvänliga restauranger i London

Rainforest café

De må vara en turistfälla men barn älskar det. Dessutom galet centralt på Shaftesbury Ave och barnvänlig mat. Hela stället är uppbyggt som en regnskog med kulörta lampor och uppstoppade djur. Barnmeny med hamburgare, kyckling, pasta, pizza och glass, målarbok innan maten och jag åt en helt ok caesarsallad.

Giraffe

Giraffe finns över hela England och vi åt frukost här varje morgon samt även lunch någon gång. De har barnmeny där mat, dricka och efterrätt ingår för £6.50 vilket är toppen. Barnen kan välja på pasta, smörgås, kyckling, wraps, fiskpinnar etc. För vuxna finns hamburgare, sallader, bowls och till frukost serveras pannkakor, rostat bröd, gröt etc.

giraffe.jpg

Yo! Sushi

Har du barn som gillar sushi så är detta himmelriket! Sushi på rullband där du själv plockar vad du gillar och betalar för vad du ätit när ni är klara!

sushi.jpg


Wahaca

Denna mexikanska kedja finns på några olika ställen i London. De har barnmeny där barnen får bygga sin egen taco, de får måla innan maten och dessutom är den mexikanske maten för vuxna grymt god - gå dit!

chicken-club-quesadilla-768x768.jpg

Cereal Killer Café

Du hittar detta underbara ställe i Camden och på Brick Lane. Ett café som är helt inriktat på frukostflingor. Här kan du äta kyckling friterad i flingor, smörgås med flingor, såklart flingor med mjölk, olika bowls och glass!

flingor.jpg


Barnvänliga hotell i London

London är dyrt, inget snack om den saken. Novotel Paddington och Premier Inn Leicester Square är budgetkedjor som erbjuder familjerum och superbra lägen. Melia White House Hotel är ett relativt dyrt hotell men fantastiskt om du reser med barn då barnen får presenter vi ankomst, barnen får sina egna saker i badrummet, stora familjerum, det finns barnmeny och bebissaker att låna.

Vi brukar oftast bo i lägenhet för det blir billigare och det kan vara skönt att ha ett egen kök. Jag bokar oftast genom Air Bnb eller på booking.com När vi var där sist bodde vi i St James House Apartment i Holland Park. Max 10 minuter från tunnelbanan, granne med vackra Holland Park, nära restauranger, mataffärer och det känns som man är en del av London på ett annat sätt än att bo i ett stort hotellkomplex. Det passade oss perfekt, vi hade en stor lägenhet, kök, kylskåp, tv, badrum i ett lugnt område.

hollandparkstreet.jpg
hollandparkapt.jpg
St-James-House-Concept-Serviced-Apartments-photos-Exterior-St-James-House-Concept-Serviced-Apartments.JPEG

Någon gång har vi bokat budgethotell nära Paddington men blivit så besvikna då bilderna sett så fina ut och när man kommer fram är det heltäckningsmattor, mögel och frukost som knappt går att äta.

Buss och tunnelbana i London

Det är så smidigt att åka buss och tunnelbana i London om du har ett visakort som du kan blippa. Du behöver inte köpa biljetter utan blippar bara kortet när du ska ned i tunnelbanan. Detta är exakt samma som ett Oysetrcard och du får samma pris, åker du mycket under en dag når du ett maxtak (price cap) och betalar inte mer än runt £8 beroende på zoner du åker i under 24 timmar. Barn under 11 åker gratis.

Har du inte ett betalkort med blipp råder jag dig att köpa ett Oystercard då det blir väldigt mycket dyrare att köpa enstaka biljetter i automat.

tunnelbanalondon.jpg

Jag kan inte rekommendera denna härliga stad nog! London har något föra alla, alla tider på året. Åk dit på hösten för att promenera bland alla fina löv, vinter för julmarknader och varm choklad, våren för färgexplosion och sommar för picknick och utomhustid.

Flyg dit billigt och direkt med SAS, Norwegian, Ryan Air, British AIrways och säkert andra flygbolag också.

public.jpeg
barnlondon.jpg