Veckan som gått - storslagna berg och virus

Det här med februari, vad är det bra för? Transportsträcka till mars och lite vårkänsla, sjukdomar avlöser varandra och herregud vad trött man är på hela vintern. Men visst har det funnit ljusglimtar (men ärligt känns det ganska motigt) - detta har hänt min första vecka i februari:

Sjukstuga

Älva startade sön-tis med feber och hosta, körde springmask på torsdag och öroninflammation på fredag. Sömnen har varit minimal för både henne och mig och det tar ut sin rätt. Idag har jag varit utslagen i ömma leder och en hosta som påminner om någon som rökt i över 50 år. Jag äter ingefära, chili och honung men inget verkar hjälpa. Det är såna här veckor man slängs rakt tillbaka i bebistiden med sömnlösa nätter, skrik och sömnbrist.

chili.jpg

Coronaviruset

Får detta mitt katastroftänk att gå i spinn? Nej faktiskt inte. Jag bokar inte en enkel biljett till Kina och jag skulle inte ta en nyfödd bebis till öde ö i Asien men annars är jag inte orolig. För mig känns det som en vanlig influensa där vissa bli mer sjuka än andra. Men det kanske bara är min känsla?! Hur som, det är billigt att resa till Thailand nu om ni letar biljetter!

Grindelwald i Schweiz

En morgon den här veckan var jag på pressfrukost med Grindelwald Turism på vackra restauangen TAK. Grindelwald ser galet fint ut, vykortvackert landskap, säkerligen bra skidåkning och en gullig by i dalen och skyhöga alptoppar runt om. Schweiz är verkligen ett land jag vill upptäcka - jag har varit i alla grannländer men inte i Schwiez.

Adjustments.jpeg

Flygolycka i Turkiet

Nu är Pegasus Airlines bannlysta på mitt flygsök. ( Tillsammans med Aeroflot, Ryan Air och Lion Air. ) Tre olyckor på några år med exakt samma problematik - kasta ned planet i landningsbanan när det är för kort sträcka kvar. Jag tror hel enkelt inte Turkiet är så strikta med flygsäkerhet och att Pegasus utbildar sina piloter på bästa sätt.

Att inte resa i februari

Det här är kanske min första februari på 10 år som vi inte reser bort till Asien. Vi har alltid varit borta antingen hela februari eller minst två veckor. Och nu ska vi inte resa alls. Det känns så tomt, så långdraget och så ovärt. Men nu åker ju jag och Älva i mitten av mars istället - det beroende på att jag vill vara säker på varmt väder (vi åker ju åt andra hållet), det passar bättre in med jobbet, jag ville undvika springbreak och så var priset bättre. Men längtan till Thailand nu alltså - 100%!

beach2.jpg

Det här var ju ingen upplyftande vecka känner jag men ibland är det så också. Nästa vecka bjuder på både högt och lågt i form av föräldramöte, träning med PT och en helg i Köpenhamn med Aramis - jag känner redan att den har bättre utgångsläge än denna.