Ersättning när flyget är sent

flightright.jpg

Det var länge sedan jag faktiskt flög och flyget var i tid. Jag blir irriterad på plats men väl hemma glömmer jag det snabbt. Grejen är ju att man faktiskt kan få tillbaka rejält mycket pengar tillbaka utan att jobba ihjäl sig. Flightright kan hjälpa dig att få kompensation för både försenade och inställda flyg. Och ja de tar en viss del % för att hjälpa dig såklart men du lägger ned 2 minuter av din tid, resten sköter experter. Och får du ingen ersättning för din försening betalar du inget alls.

Reser jag själv är ju inte en försening jättejobbig men när jag reser med barnen är det ju vidrigt att bli massor av timmar försenade på en ynklig liten flygplats med max ett café och 20 sittplatser. När man ska flyga 10 timmar med en 3-åring är det inte roligt att också få vänta 6 timmar extra på flygplatsen, det förstör en del av resandet. Alla flyg som är över tre timmar försenade har du rätt till ersättning. Det finns speciella EU-regler som säger att för kortare flyg är du berättigad €250 och för långflygning €600.  Självklart finns det speciella omständigheter då du inte kan få ersättning, sådan är ett strejk, politiskt läge och väder till ex. Du kan själv kolla in vilken typ av ersättning du är berättigad till här.

kors.jpg

Vi försöker få till en vinterresa och en sommarresa per år med familjen, längre bort. Tyvärr blir det svårare och svårare ju äldre Aramis blir då skolan inte ger ledigt och jag tycker inte det är värt pengarna att resa bort över jul. Min dröm är ju att vi ska kunna bo i Thailand nov-mars varje år men resten av familjen verkar inte så pigg på det. Förhoppningsvis kan vi flytta utomlands igen någon gång till ett varmare land.