Tillbaka från en resa och på väg igen

Hela förra veckan jobbade jag i Turkiet. Och blev hänförd över hur vackert landet är på sina ställen. Havet var kristallklart, nationalpark med en turkos flod, historiska monument, mysiga gränder, vackra berg och så väldigt god mat. Vi jobbade i södra delen av landet och avverkade Kemer, Antalya, Side och Alanya med omnejd. Det blev säkerligen 100 mil i bilen, vädret var på vår sida och det var inte alls dumt att få en dos sol i slutet av oktober.

61D0B84F-CD80-4DC4-A054-605610681A0D.jpeg

Jag kom hem strax innan fredagsmyset med familjen och helgen kunde börja. Älva hade bjudit in kompisar på Halloweenfest, vi var på Gröna Lund, Aramis var på kalas, vi besökte nya barnbiblioteket i Kulturhuset och så tog Aramis höstlov. Det betyder att han tåg tåget till mormor och morfar och vi nu är familj på tre i några dagar. I slutet av veckan får också Älva höstlov, Micke ska jobba och jag ska på kompisresa.

För några månader sedan bestämde jag och en kompis att denna helg skulle vikas åt en weekend. Vi hade egentligen inga preferenser vart vi ville åka mer än att resan skulle vara överkomlig i pris (höstlov betyder dyrt) och gärna kort restid. Efter lite snabb research föll valet på Vilnius i Litauen dit vi hittade billiga flygbiljetter, flygtiden är inte mer än en timme och ingen av oss har varit där förr. Jag har besökt både Tallinn och Riga och tycker de är påminner om gulliga sagostäder så vi får se hur Vilnius står sig i jämförelse.

lithuania-966145_1280.jpg

Jag är 100% medveten om att tidpunkten kanske inte är den bästa, november i Baltikum kan nog vara rätt så väldigt grått och inte grönt och fint som här ovan. Men vår plan är mest att se något nytt, promenera, äta god mat, hänga på härligt hotell, dricka en drink eller två, äta lång och ljuvlig frukost och kanske prova ett spa om det blir alldeles för kallt.

Vilnius är ett blankt kort för mig, jag vet att man inte ska missa Old Town och ungefär där slutar min kunskap. Har du tips på vad vi bör göra så blir jag mer än glad!