Höstpepp på att göra om och inreda

Hösten betyder förändring, eller hur? Jag börjar med mig själv och min garderob och sedan börjar det klia inredningsfingrarna. Jag gjorde mitt årliga besök till IKEA för att köpa lite nya möbler och textiler, jag köpte hem nya växter och massor av ljus till den mörka årstiden. Mörk matta blev ljus matta, rosa kuddar blev till dovt gröna, vita pinnstolar byttes mot klädda grå och ett enormt köksbord har gjort entré.

bord.jpg

Ny belysning har också handlats, man märker ju inte riktigt av att man saknar lampor under sommaren men så fort hösten smyger sig på inser man vart ljuskällan saknas. Jag är lite allergisk mot taklampor och köper gärna massor av mysbelysning istället - till skillnad av resten av familjen som älskar taklampornas megastarka sken. Helst vill jag klä hela vårt hem i ljusslingor, året om men andra familjemedlemmar stoppar mig.

Jag blev så nöjd med allt och det känns lite som en ny lägenhet helt plötsligt. Sedan målande jag om några barnstolar och pallar, från furu till vitt och det blev också toppen. Det känns skönt att få in lite ljusare toner nu när det blir så mörkt. Jag försöker att inte bara köpa nytt utan faktiskt måla om/ta till vara på gammalt eller ge bort/sälja och inte bara slänga det jag själv inte behöver. Måla om klarar jag ju av själv och var ju snäppet händigare skulle jag gärna också klä om grejer. Jag såg just en tjej på instagram som tapetserade sin nya walk in closet själv med världens finaste tapet - blev så sugen på att köpa större boende och starta renovering. Även om jag vet att jag skulle inte stå ut ens fem minuter. Jag har haft kompisar som renoverat i 5 år för att få sina drömboenden och hatten av till dem säger jag bara. Bord och stolar här ned fick helt nytt liv efter lite härlig färg.

barnbord.jpg

Företaget engelbert strauss är specialiserat på bra skyddskläder, arbetsskor och utomhusskor men de har också verktyg och tillbehör som penslar, rollers och byggtillbehör. Sånt som man behöver när höstrenovering tar fart helt enkelt. Beställer du för över 1000:- är det fraktfritt och du kan beställa både som privatkund och företagskund.

isamarbete.jpg