Var ska man bo på Gran Canaria?

Gran Canaria är ett utav de mest besökta resmålet av svenskar år efter år. Jag förstod aldrig varför förrän jag åkte dit och åkte runt hela ön och tappade andan av förvåning. Vilket landskap, vilken vacker ö och vilken naturskatt!!

window.jpg
grancanariamap.jpg

Som ni ser är Gran Canaria en väldigt rund ö och flygplatsen ligger mitt på den högra sidan, precis vid udden mellan Arinaga och La Garita.

Bo i Las Palmas, Gran Canaria

Gran Canarias största stad heter Las Palmas och ligger ca 20 minuter från flygplatsen. Det är en supermysig stad med lite Barcelona-känsla. Här finns strand men det kan vara rejält blåsigt. Här bor du om du vill ha mer city-semester än solsemester. Jag älskar Las Palmas och skulle gärna åka hit för en tjej-weekend med tapas, poolhäng, barer och caféer.

laspalmasstreet.jpg

Bo i bergen på Gran Canaria

Mitt på ön är det mycket berg och här är det som regel svårt att få sol då molnen brukar lägga sig som ett lock mitt på ön. Däremot är detta det vackraste på hela ön. Gröna kullar, moln som drar in under dina fötter, bananodlingar, citroner och apelsiner. Slingrade vägar, olivträd och små bergsbyar. Som gjort för vandring, läsa böcker under träd och åka på roadtrip. Det är gudomligt vackert kring Fataga, St Lucia och Pico de Nieves.

bergen.jpg

Mest solsäkert på Gran Canaria

Längst ned på Gran Canaria ligger Maspalomas som är en bred sandstrand och sanddyner. Är du ute efter sol så är det hit du ska resa samt till Arguineguin och Puerte Rico som är de mest solsäkra delarna av Gran Canaria. Jag har varit på Gran Canaria två gånger, i maj och i november. Båda gångerna flödade solen i Masplaomas men så fort vi körde norrut blev det mer växlande väder.

maspalomassurf.jpg
maspalomas.jpg


Mina hotelltips på Gran Canaria

RIU Vistamar

RIU Vistamar ligger som en juvel på toppen av en klippa i soliga Puerto Rico. Du ser den vackra Amadores-stranden från balkongen. Alla rum har havsutsikt, All Inclusive ingår, hotellet har flera pooler och de är uppvärmda och flera gånger om dagen går gratisbuss ned till stranden. De har barnpool, gym, området är enormt, rummen fräscha och jag tyckte maten var jättegod!

RIU_Vistamar_PM-20WebOriginalCompressed.jpg

RIU Palace Oasis

RIU Palace Oasis ligger precis på Maspalomas-stranden och har egen utgång direkt till den. Här finns flera pooler, en helt fantastisk trädgård, spa, tennisbanor och många rum har egen utgång till pool. När jag bodde där hade vi halvpension (frukost och middag och jag var så imponerad av maten. Kanongott! Det finns barnpool, gym och längs strandpromenaden precis utanför finns många härliga barer och restauranger. Du bor också granne med Maspalomas sanddyner, fantastiskt ställe att befinna sig på i soluppgången!

Hotel Madrid

Hotell Madrid ligger i Las Palmas i ett utav stadens absolut finaste hus. Hotellet har funnits här sedan 1960, det finns ingen pool men hotellet är en själ som är svår att hitta på nya hotell. Du bor mitt i distriktet för shopping, barer och restauranger och är du här för en weekend är detta ställe perfekt!

madridhotel.jpg

Hotel Vientiuno

Kanska Las Palmas finaste boutique-hotell?! Vientiuno är så fint, har så fina detaljer och en liten pool på taket granne med katedralen. Hotellet ligger i ett hus från 1500-talet och de 11 rummen är så fint inredda. På kvällen kan du ta en drink på taket och titta på solnedgången innan du beger dig ut i nattlivet som ligger runt hörnet.

Marina Suites

Marina Suites ligger i Puerto Rico och är ett lägenhetshotell med skandinavisk inredning och en fantastisk infinitypool. Barnpool, lekplats, träningsrum och ett plus att pooler är uppvärmda.

i_0312662WebOriginalCompressed.jpg