Utflykter nära Dublin

När jag var i Dublin i våras gjorde vi några avstickare utanför staden som ni absolut inte bör missa. Här kommer tre heta tips för dagsutflykter från stan.


Howth

station.jpg

Howth är en liten fiskeby norr om Dublin dit du enkelt tar tåget på 30 minuter. Promenera vid piren, ät fish and chips på Abbey Tavern, gå upp till fyren eller ta båten till Ireland’s Eye där du hittar underbara sandstränder. Howth har också en härlig marknad. Jag var där i regn men det var lika härligt ändå.

howth2.jpg
abbey.jpg
fish.jpg
whiskey.jpg
doorhowth.jpg
howth4.jpg

Killiney

killiney2.jpg

Killiney Hill är något utav det vackraste jag sett och ändå regnade det när jag var där. Killiney ligger 40 minuter från Dublin, söderut.

Ta en promenad uppför backen där du kan se både Killiney och Dalkey village. Det ramas in av gula blommor, stenmur och berg vid horisonten. Besök också Killiney beach och ät lunch på The Grill at the Castle.

killiney1.jpg
killineyhll.jpg
killineyraod.jpg
killiney4.jpg

Dalkey

dalkley.jpg

Dalkey ligger 40 minuter söder om Dublin och är en supergullig lite by. Du kan åka bil eller ta tåget hit. Strosa runt Coliemore Harbour, ta båten 5 minuter till Dalkey Island, scones på The Corner Note Café eller Tramyard Café är ett måste och om du vill spana kändisar bor Bono nära och brukar hänga på Finnegan’s.

Vi hade turen att få lyssna på en pensionärer som träffas och sjunger på The Corner Note Café en gång i veckan - succé!

cornernote.jpg
scone.jpg
manskör.jpg