Story Hotel Signalfabriken - prisvärt hotell nära Stockholm

Lördag till söndag körde jag och Anna en staycation i Stockholm. Vi började leta hotell alldeles för sent, mycket var redan uppbokat och ett vanligt litet rum i city kostade över 2 000 kronor, alldeles för mycket tyckte vi. Story Hotell på Riddargatan har varit på event på tidigare och gillar deras koncept och kom på att de har en filial i Signalfabriken, Sundbyberg till ett mycket lägre pris. Story Hotel Signalfabriken har rum för 800-1000 kronor med frukost, 7 minuter från centralen med pendeltåg/tunnelbana. Perfekt!

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Signalfabriken ligger precis intill stationen och granne med 7 Eleven, H&M, restauranger och ICA. Så läget är grymt bra även om du ska hänga i centrala Stockholm på kvällen, du ser det när du kliver av pendeltåget.

Vi bodde i ett Just Large King Room vilket betyder badrum (jättesnyggt speciellt handfatet), älsk på flaskorna i duschen, en stor dubbelsäng, ett litet bord med stolar, tv och minikyl. I kylen finns en selection från Vitamin Wells som ingår i rummet - tummen upp för sånt!

f9fcaa30_z.jpg
FullSizeRender.jpg
Story-Hotel-Signalfabriken-photos-Exterior-Story-Hotel-Signalfabriken.JPEG
FullSizeRender.jpg

När vi hade checkat in gick vi ut för att dricka eftermiddagsvin i solen. Vi hamnade på The Public som ligger intill hotellet och stället var jättemysigt med uteservering och cavabar.

IMG_5292.JPG

När det blev dags för middag gick vi tillbaka till hotellet som sitter ihop med Phils Burger. Där åt vi en gudomlig tryffelburgare med vanliga pommes och sötpotatispommes. Bra pris och burgare i världsklass! Vi satt kvar där ett bra tag - ett tips är att boka bord. Det hade vi inte gjort men vi var där relativt tidigt och hade tur - det var flera som fick vända i dörren.

Story-Hotel-Signalfabriken-photos-Exterior.JPEG
Slider-image.jpg

Sedan kollade vi på serier, åt godis, utforskade koreanska sheetmasks och hade verkligen en superlugn tjejkväll deluxe. Precis det vi eftersträvade. Vi sov som kungar i hotellets sköna sängar och stördes inte alls då vi hade utsikt mot en tyst innergård.

Frukosten på hotellet serveras 8.00-11.00 på helgen och vi var där redan 08.30 för vi är både frukostmänniskor. Bäst var deras egengjorda granola och bär i yoghurt samt en underbar spenat/äpple/anansjuice. Men jag som hade hoppats på en rejäl hotellfrukost blev tyvärr lite besviken då det inte fanns mörkt bröd alls, inga croissanter, ingen färsk frukt (och ingen varm mat men det äter jag oftast ändå inte).

FullSizeRender.jpg

På det hela taget var detta ett perfekt hotell för en staycation och hela stället med sin inredning känns väldigt stylish. Detta är dessutom ett toppentips till vänner och bekanta som inte vill bli ruinerade på sin hotellvistelse. Du sköter in- och utcheck online vilket också var smidigt.

phil-s-burger-sundbyberg-3.jpg