Pepp på helg och mini-weekend

Tänk ändå att det är fredag igen. Och den här veckan har ju varit halvkul, själv med barnen, besök hos tandkirurg och ta igen jobbtimmar varje kväll. Men imorgon åker vi på en mini-weekend, stormen verkar inte slå till över oss och nästa vecka reser jag på äventyr. Här kommer fem saker jag har i huvudet just nu.Astrid Lindgrens Värld

Ja vi ska äntligen dit! Jag, barnen och barnens mormor tar tåget direkt från Stockholm till ALV på lördagsmorgon. VI ska bo över en natt i en stuga på området och åker tillbaka söndagseftermiddag. Tyvärr är allting inte öppet i september men Pippi, Emil och Karlsson på Taket finns där och det räcker gott och väl för Älva. Aramis är väl kanske inte lika pepp som när han skulle till Gröna Lund men det finns ingen annan lösning och han kommer säkert ha jättekul när han väl är där.

villa-kunterbunt-905347_1280.jpgHösthärligheter

Man älskar ändå hösten. Jag hoppas vi får sol och krispigt väder hela helgen. Träd som börjar skifta i färg, halsduk på, äppelpaj på café och kanske betyder mörkare på morgonen sovmorgon?!

FullSizeRender.jpgTid med barnen

När men är själv med barnen en hel vecka blir det lätt frukost, fixa kläder, fixa sig själv, lämna, jobba järnet, hämta, laga mat, diska, duscha, lägga barn och man hinner knappt andas. Jags er fram emot att umgås med dem i helgen utan stress och hets. Och få göra något alla tillsammans.Tandkirurg

Ett ställe jag aldrig besökt innan men som jag nu har stor respekt för. I torsdags var jag där för att operera ut en tand som höll på orsaka inflammation i käkbenet. Jag fick lov att åka hela vägen till Täby för att göra det men oj vilka superproffsiga människor som jobbar där. De lugnande mig, berättade hela tiden exakt vad de gjorde och jag som var livrädd innan tyckte det gick mycket bättre än väntat. Nu är tanden borta, blödningen avtar och jag kände verkligen ingenting under ingreppet vilket jag trodde var en omöjlighet.Göteborg

I veckan som gick bestämde jag och en kompis att bryta av årets tristaste månad , nämligen november med en helg i Göteborg. Sagt och gjort. Spa är bokat, tåg är bokat och jag som inte varit i Götet på flera år ser mycket fram emot det här besöket. Jag vill äta bullar i Haga, dricka drink på Bar Amuse och promenera i Slottsskogen.

feskekorka-1761866_1280.jpg