Vart är det varmt på höstlovet?

RESMAL till HOSTLOVET.jpg

Det är en högst relevant fråga när man har skolbarn. Många kan inte vara borta längre än en vecka och tycker det är lite långt att resa till Thailand. Här kommer 7 resmål där det är varmt på höstlovet och har en relativt kort flygtid med lite tidsskillnad.

 

Cypern på höstlovet

rock-3630879_1280.jpg

Cypern är den del i Medelhavet där värmen stannar länge. I oktober är det fortfarande runt 25 grader här och havet är ljummet. Stränder är nästan tomma om du jämför med juli och festen i Ayia Napa är över. Snorkla i Medelhavets klaraste vatten och ladda batterierna i en solstol.

Flygtid: 4 timmar
Tidskillnad: +1 timme

cyprus-2636879_1280.jpg

 

Egypten på höstlovet

pyramids-2371501_1280.jpg

Till Egypten är det näst intill för varmt att åka på sommaren men på höstlovet är det perfekt. Runt 27- 30 grader , 30 regnfria dagar och så mycket att se och göra. Vänner till mig som dykt här säger att dykningen i Egypten slår både Maldiverna och Thailand, dessutom är snorkling jättebra. Strandliv eller upptäck basarerna, pyramider, åk båt eller på ökensafari – dessutom ett relativt billigt resmål.

Flygtid: 5,5 timme
Tidsskillnad: + 1 timme

 

dyka_egypten.jpg

 

Kanarieöarna på höstlovet

beach-2091797_1280.jpg

Höstlovet är perfekt för Kanarieöarna skulle jag säga. Om det kan vara opålitligt väder i januari och februari så är oktober solsäkert, havet varmt och medeltemperaturen ligger runt 26 grader. Välj mellan Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote, Fuerteventura, eller pytteöarna La Gomera och La Palma. Gran Canaria har stränder, mysiga byar, den lilla storstaden Las Palmas, bra vandring och öken. Teneriffa passar om du vill ha mer äventyr, hyra bil och åka över bergen men här finns också stränder och vulkanen Teide. Fuerteventura har Kanarieöarnas längsta och härligaste stränder, Lanzarote är en karg vulkanö med ett häftigt landskap och La Gomera och La Palma är perfekta för mer äventyr än strandhäng.

Flygtid: 6 timmar
Tidsskillnad: -1 timme

tenerife-2047229_1280.jpg

 

Dubai på höstlovet

u-a-e-1154532_1280.jpg

Dubai har över 30 grader i både oktober och november. Här finns så mycket att göra att du inte behöver att tråkigt en sekund om du inte vill. Shoppa i enorma shoppingmalls, åk skidor, bada, rid kamel, åk ut i öknen, besök världens högsta byggnad, bo på lyxhotell, åk båt till den gamla delen av Dubai eller stanna bara på hotell och njut av sol, pool och strand. Dubai kan vara dyrt men det blir vad du gör det till – det finns billiga alternativ likaväl som svindyra,

Flygtid: Drygt 6 timmar
Tidsskillnad: +3 timmar

dubai-239166_1280.jpg

 

Turkiet på höstlovet

beach-882792_1280.jpg

Turisterna börjar återvända till Turkiet i år och i Alanya är det fortfarande över 25 grader i oktober. Det är ett prisvärt resmål, du kan kombinera sol och bad med utflykter, golf, träning och turkisk mat är fantastisk!

Flygtid: 4 timmar
Tidsskillnad: +1 timme

alanya-harbour-2819339_1280.jpg

 

Kap Verde på höstlovet

beachmorning.jpg

Kap Verde har 360 soldagar om året och i oktober är medeltemperaturen 30 grader i luften och 25 i havet. Välj om du vill resa till Sal där det finns mer aktiviteter att hitta på eller om du vill ha mer avkoppling på de oändliga stränder på Boavista. Upplev Afrika som är väldigt annorlunda mot Europa. På Kap Verde blåser det mest december-februari så i oktober har inte de riktiga höststormarna slagit till än.  Hur mycket blåser det på Kap Verde egentligen?

Flygtid: 7,5 timmar
Tidsskillnad: -2 timmar

tavlor.jpg

 

Spanien på höstlovet

nerja-957035_1280.jpg

De senaste åren har det varit väldigt varmt i Spanien på höstlovet, speciellt kring Malaga och Nerja. Flyg till bra pris med Ryan air och hyr en lägenhet genom Air BnB för att få ned kostnaderna. Njut av sol, strand och tapas, ta en tur upp i bergen och se mer av landet.

Flygtid: Drygt 4 timmar
Tidsskillnad: 0

puerto-banus-806346_1280.jpg

Så in nu och boka resa inför höstlovet, det går att hitta prisvärda alternativ och möt solen när mörkret lägger sig över Sverige.