5 favoriter på Rhodos

Rhodos - sönderturistad grekisk ö eller en pärla som håller år efter år? Jag röstar på det sistnämnde efter min resa dit!

tipsrhodos.jpg

Här kommer mina favoriter på Rhodos som du inte ska missa om du besöker denna härliga ö.

 

Rhodos stad

Gamla delen av Rhodos stad

Den gamla delen av Rhodos stad är jättefin och påminner mycket om Chania på Kreta. Stenbyggnader, ett stort torg, gränder och en stenmur som påminner om forna dagar. I den nya delen hittar du shopping som H&M och Zara men det är i den gamla delen du ska lägga din tid. Gå vilse, ät tzatziki och se bougainvillean klättrar upp för husväggarna. Missa inte Flaw Bar som blandar gudomliga drinkar.

 

Tsambika Beach - Rhodos populäraste strand

tsambika_beach.jpg

10 minuter från turistorten Kolymbia ligger denna härliga strand, kantad av tavernor. Stranden är nästan 1 km lång och ligger mellan två berg.

 

Lindos - Rhodos pärla

lindos3.jpg

Lindos är en underbar by där precis allting är vackert. Turkost och genomskinligt vatten, strand, sockerbitshus och en Akropolis på toppen. Men du kommer inte vara ensam. Hit vallfärdar turister så åk tidigt på morgonen, hitta dina egna små gränder bort från turiststråken och snälla använd inte de stackars åsnorna som taxi.

lindos2.jpg
doorlindos.jpg

 

Fourni Beach

fourni_rhodos.jpg

En liten paradisstrand som du når genom att klättra nedför en brant klippa vid byn Monolithos Pinjeträd, turkost vatten och mycket lugnare än Tsambika.

 

Prasonisi - längst ned på Rhodos

rhodos_prasonisi.jpg

Längst ned på Rhodos södra udde ligger Prasonisi. Väldigt populärt bland surfare då det blsåer friskt och på vintern blir Prasonisi till en halvö tack vare vattennivåerna. Här möter Medelhavet Egeiska havet och vissa säger att detta är den bästa plasten att vindsurfa i hela Europa.

Har du fler tips till Rhodos? Tipsa gärna i kommentarer här nedan. Här kan du också hitta mina favoriter på Kreta.