5 saker att göra på telefonen på resande fot

Externt innehåll


facebook-1602262_960_720.jpg

Telefoner och smartphones har under senaste åren blivit bättre och bättre. Större och mer responsiva skärmar, mer anpassningsbara och framför allt större minnen och bättre hårdvara gör att man i princip går omkring med en liten minidator i fickan. Helt perfekt när man är ute och reser!

Det finns mängder av appar som förvandlar din telefon till ren underhållning. Oavsett om man föredrar avslappnande aktiviteter som bokläsningen eller om man vill ha dynamisk action finns det alltid något att göra med sin smartphones, förutsatt att batteriet räcker till. Här kommer en lista med 5 saker att använda din smartphone till när du är ute på och reser.

Online underhållning

Om man har tillgång till nätet eller wifi så finns det gott om saker att göra på nätet. Instagram, Facebook och alla andra sociala medier är alltid ett snabbt sätt att få tid att gå.

Om det är så att man har uppkoppling så kan man även spela via webbläsaren på till exempel Casimba casino. Slots och spel på nätet har blivit väldigt populärt och dessutom anpassade för just smartphones, dock behöver en konstant uppkoppling.

Ljudböcker

Föredrar man att inte behöva sitta klistrad med telefonen är alltid ljudböcker ett alternativ. Appar som Audible låter en ladda ner böcker i offline-läge också, ifall man inte har internet under hela restiden. Många ljudböcker-appar har en slags prova-på period där man kan testa det kostnadsfritt också, perfekt om man bara vill prova på det inför en resa.

headphones-405886_1280.jpg

Musik och podcast-streaming

Det går inte att undvika att det har blivit betydligt enklare att titta på film och lyssna på musik nu i jämförelse med hur det var för bara några år sedan. Spotify är ett svenskt företag som revolutionerade musikindustrin och nu har 70 miljoner betalande användare varje dag. Med betaltjänsten “Spotify Premium” får man möjlighet att ladda ner sina favoritlåtar, podcasts och radioshower i offline-läge vilket är perfekt om man ska ut och flyga. Om man använder gratis-tjänsten så streamas allting via mobildata eller wifi om man har uppkoppling.

Se ikapp din favoritserie

Netflix är liknande streamingtjänst fast för film & serier istället. Med Netflix har man också möjligheten att ladda ner, men det man laddar ner är endast tillgängligt under en 48-timmars period. Värt att tänka på om man ska flyga långt. När man provar på Netflix så får man en månad gratis, men därefter kostar det 89 kr per månad.

Dokumentera resandet

De flesta moderna enheter idag kommer med fantastiska mobilkameror och dessutom ett stort minne. Passa på att dokumentera resandet! Om man ligger på stranden i Thailand är det nämligen perfekt att spela in en liten video med en personlig hälsning till nära och kära i kalla Sverige istället för att skicka ett vanligt vykort.

En sak som är viktig att inte glömma bort är att dubbelkolla med sin mobiloperatör vad det kostar att ringa, sms:a samt att surfa från utlandet. Roaming ska dock vara helt gratis inom EU, och om inte så brukar wifi på hotell och restauranger vara gratis.

ocean-1973830_1280.jpg