Hemma och snart på väg igen

Måndag och jobb på hemmaplan. Det känns konstigt efter en vecka i Afrika men härligt att återse sina kollegor och återgå till rutiner. Iallafall för ett tag. För på torsdag är det dags för nästa resa - inte långt bort men väldigt spännande ska det bli. Nordic Travel Bloggers ska ha konferens och träff i Riga och det är där jag kommer spendera min torsdag samt en kväll på båt. Jag som är lite båt-rädd ser mest fram emot Riga men det är bara att bita ihop för denna konferens kommer ge väldigt mycket, branschen ska träffas för första gången och många viktiga och intressanta ämnen ska diskuteras.

riga-921838_1280.jpg

Det kom ju lite nära in på min förra resa men vissa resor bestäms långt innan och vissa väldigt ad hoc och det är väldig tur att jag har en flexibel sambo som ställer upp (och ja jag ställer upp tillbaka). Älva börjar ju också blir större så det är inte lika krävande att vara själv med barnen nu som det var för ett år sedan. Sedan kan jag tycka att det är lite jobbigt att åka igen men eftersom det bara 1,5 dygn så överlever jag och sedan har jag inte en enda resa inplanerad till maj.

I Riga har vi fått anmäla oss till olika stadsturer och jag ska bland annat spana i Art nouveau-distriktet, besöka Nationalmuseet och äta lunch på en utav Rigas bästa restauranger. Det ska bli kul att se Riga, jag kommer att klä mig varmt och jag ser fram emot intressanta diskussioner om hur vi som nordiskt kollektiv kan driva resebloggsbranschen framåt.

Ja ni hör det är fullt upp och imorgon laddar jag för en heldag med lämning, jobb, förskola som stänger 16, simning, tvätthög hög som ett berg - och ja det är tvära kast en vecka i februari.