Resebloggare utan friluftskläder - om att klä sig efter väder

I SAMARBETE MED ENGELBERT STRAUSS


Jag reser mycket. Både i jobbet och privat. Tyvärr har jag inte riktigt förstått det här med kläder efter väder än och jag står då och då i storslagen natur, i skyfall i en gul regnjacka - supersnygg men inte vidare praktiskt. För det är lite min devis - det måste vara snyggt annars köper jag det inte.

Detta inlägg skriva i samarbete med engelbert strauss som jag faktiskt inte visste existerade förrän förra veckan men som har mycket bra funktionskläder - precis det min garderob gapar tomt på.

IMG_3753.JPG

Jag har kommit till den punkten i livet att det är dags att prioritera hur kläder faktiskt är mot väder och vind - också. Jag har alltid gått på snygghet och pris, det vill säga att jag inte vill lägga för mycket pengar på kläder jag inte använder varje dag. Det betyder i praktiken att jag har köpt regnjacka på Lindex och stövlar hos  någon annan modekedja vilket resulterar i att det ofta läcker in, tyget andas inte och rörligheten är sådär. Men nu har jag påbörjat min resa mot mer anpassade kläder. I veckan åker jag ju till Kanarieöarna och även om jag hoppas på sol och molnfritt har jag lärt mig att vädret skiftar snabbt på dessa öar. Därför har jag i dagarna investerat i en dunjacka, ni vet en sån där lättviktsjacka som inte tar någon plats i resväskan och som är perfekt om det blåser kallt på kvällen. Jag var till XXL, provade ut en bra, valde utifrån funktion istället för pris och nu känner jag mig som McGayver (krävs ytterst lite). Jag kom också på att den är perfekt att ha under min ullkappa om det nu blir en kall vinter i Sverige. Det är ju väldigt många resmål som faktiskt är sådana att vädret växlar snabbt och det kan vara sol vid kusten och oväder vid bergen eller att man vill kombinera storstad med naturupplevelse. Jag drömmer ju till exempel om Island men har inte tagit mig dit än och det beror mycket på att jag är rädd för kylan, vädret och att inte kunna njuta.

FullSizeRender.jpg

Hemma hos oss är ju Micke min motsats och han använder i stort sett bara praktiska kläder både jobb och privat. Han har arbetskläder , friluftskläder, kläder för spöregn, snö, höststorm och jobbar väldigt mycket lager på lager. Detta betyder att det också är han som är mest ute med våra barn i naturen och jag är mer den som tar dem till storstäder, café och lekpark. Men ett led i detta nya liv är att jag också ska investera i regnbyxor och täckbyxor för att kunna vara ute mer även när det regnar eller är kallt. Nej jag kanske inte njuter av det men då slipper jag iallafall tänka på hur mycket jag fryser, också. Dessutom vill jag ju gärna resa till ställen där naturen är magisk och det är ju lite lättare om man har praktiska kläder på sig. Jag kommer nog aldrig bli en person väljer tält före hotell - men en bit på vägen är gott nog. Jag vet inte hur många gånger jag inte kunnat slappna av och ha kul ute pga blåfrusen om tårna, dyblöta jeans eller jacka som inte står emot regn och rusk.

8C3AB85E-8B12-4EBA-9918-A1BCB25D0244.JPG

engelbert strauss har kläder för hela familjen, bland annat underställ som både jag och barnen skulle behöva. Jag har ofta tänkt att jag köper en varm jacka och sen räcker det men jag har nu lärt mig den här lager på lager principen och att ull är 100 gånger bättre än bomull. Ja ni hör jag är en rookie men jag lär mig. Och jag får kanske bara acceptera att jag inte kommer att flytta tillbaka till Asien inom kort och istället för sommarplagg som jag hinner använder 2-3 gånger får den fyllas med kläder anpassad för svensk väder.

5F27E260-1DAB-48E4-9CB9-85C5EC939BD5.JPG