När jag åt frukost med Islands president och hans underbara fru

En morgon den här veckan var jag inbjuden av Promote Iceland till en fantastisk frukost med självaste presidenten och hans fru Eliza Reid  som höll ett tal om landets turism.

pase.jpg

Det var stort polispådrag utanför och avspärrningar högt och lågt. Väl inne väntade en smarrig frukost med ägg- och avokadosmörgåsar och kanelbullar.

mackor.jpg

Eliza Reid, first lady of Iceland, höll tal. Men bild blev uruselt dålig men har man träffat premiärministerns fru vill man vill bild trots kvalité. Eliza kommer från Kanada och berättade om sin kärlek till Island.

pledge.jpg

Sedan fick en höra en föreläsning om vulkaner och om hur Island jobbar med hållbar turism nu när turisterna fullkomligt väller in. De har skapat en Island A-Ö för att lära oss mer om landet och även gjort en fantastik kareokesång. Icelandic Pledge är en typ av avtal Island skapat för bättre turism där du som gäst lovar att lämna ställen i samma skick som du gfann dem, du får bara campa på campingar och du bör inte utsätta dig för riskfyllda situationer enbart för ett foto - allt med glimten i ögat såklart.

Island har så mycket att erbjuda och jag har inte satt min fot där än, skandal! Jag är sugen på att resa dit med barnen på sensommaren men vi får kanske vänta till Älva är lite äldre.