Köpenhamn tur och retur och flygplatsfenomen

I måndags flög jag till Köpenhamn över dagen. Det betyder att en måste gå upp strax efter 04 och stupar i säng vid 22. Men det betyder också att man får en hel dag på vårt kontor i Danmark med sina kollegor. Jag vet att det är väldigt dåligt för miljön att flyga över dagen men det är också så smidigt och jag gör det väldigt sällan. 08:00 landade jag i Köpenhamn och före 09 var jag på kontoret, vi jobbade megaeffektivt till 16:30 och 21:30 var jag hemma i lägenheten i Stockholm igen.

arlandatomt.jpg

Så här tomt var Arlanda klockan 06:00 en måndag.

vinge.jpg

Och soluppgången ovanför molnen var som alltid fullkomligt underbar. Däremot var det inte alls lika underbart när vi skulle landa i storm och piloten mer eller mindre kastade ned planet.

tivoli.jpg

Vi hade 30 minuters tid över efter dagens jobb. Planen var att flanera på ströget men det blåste nästan 20m/s och ingen ville vara utomhus mer än nödvändigt. Istället passerade vi Tivoli och gick in på deras Foodhall som är grym!

fh2.jpg

Massor av olika små barer, restauranger, caféer i en större saluhall och märkligt nog nästan tomt. Nu var ju vi där mellan lunch och middag så det kanske inte alls är lika luftigt andra tider på dygnet - men tummen upp för Tivoli Foodhall.

Sedan flög jag hem och tog ovädret med mig. Jag blir mer och mer flygrädd ju äldre jag bli och start och landning i det här vädret var inte roligt.

När jag nu var på Arlanda (med endast dataväska fick det mig att fundera på vissa andra flygplatsfenomen.

  • Öl klockan 06:00. Finns det verkligen inget annat sätt att uppnå den där semesterkänslan? Jag får en sådan olustig känsla i kroppen när barnfamiljer sätter sig i baren på Arlanda och dricker alkohol innan frukost medan barnen spelar på en Ipad.
  • Anlända i shorts och linne. Det spelar ingen roll om du kommer från Thailand där det är 30 grader varmt för det är väl aldrig 30 grader varmt på planet som du sitter i 10 timmar? Du vet ju också att du kommer anlända Sverige där det är minst 30 grader kallare. Jag kan inte förstå det!
  • Handbagage. Handbagage är en mindre resväska, ryggsäck eller dataväska. Handbagage är inte en resväska, en blå IKEA-kasse, två kuddar och en handväska. Att sedan skälla ut personalen för att man inte får ta allt ombord är bara så dumt att jag inte ens orkar diskutera.
  • Kaffepriset. Det är hutlöst men vad gör man? 40 kronor för en kopp bryggkaffe som knappt smakar kaffe. Jag försöker att inte räkna på vad dessa ställen tjänar per kopp.