Hur flyger man till Florens?

Ja det undrade jag också för någon månad sedan när jag skulle boka min resa. Florens har en egen flygplats men dit går det inte många flyg. Pisa ligger relativt nära (drygt en timme från Florens) och dit flyger många lågprisflyg. Bologna ligger granne med Florens men det är inte en jättestor flygplats. Det som blev absolut smidigast och billigast för mig var att flyga till Rom Fiumicino med Norwegian för 1000 kr tur och retur och sedan ta tåget till Florens.

FullSizeRender.jpg

När du landar på Roms flygplats följer du bara skyltarna till Trains och där på stationen kan du köpa tågbiljett till Florens. Vissa tåg går direkt mellan flygplatsen Fiumicino-Florens men på de flesta turer får du byta tåg på Roms centralstation Termini. Biljetten till Florens kostade €45 euro enkel resa när jag köpte den men det är säkerligen billigare om du köper i förhand - här kan du köpa tågbiljett.

FullSizeRender.jpg

Tågresan tar cirka två timmar med eller utan byte och då anländer du till Florens tågstation Firenze Santa Maria Novella som ligger mitt i staden.

Jag tycker det var underbart att åka tåg genom Italien och in i Toscana. Tågen är fräscha, har ac och under resan kommer personalen med en serveringsvagn där du kan köpa snacks och dricka. Jag landade i Rom strax efter 12 och före 15 var jag i Florens med gångavstånd till mitt hotell - är inte det smidigt så säg?!