Hotelltips i Florens - med pool

Stacks.jpg

Att hitta hotell i Florens under högsäsong som också hade pool var inte det lättaste. Mycket var redan fullbokat och andra var så dyra att jag tappade andan. Men så hittade jag Glance Hotel, denna pärla som jag verkligen kan rekommendera. Litet, charmigt och så fantastisk personal.

Läge

Hotel-Glance.jpg

Men fem minuters promenad till både tågstationen och Duomo måste det väl ändå sägas vara himla bra. Det tar 15 minuter att gå ned till Ponto Vecchio, det ligger inte mitt i turistsmeten men har gångavstånd till allt. Mycket restauranger runt omkring och dessutom granne med ett supermarket.

 

Rummen

glanceroom.jpg

Jag bodde i ett helt vanligt dubbelrum som hade en skön och stor säng, garderob, skrivbord, tv samt badrum med dusch. Ljust och fräscht, ac finns och jag hade utsikt över Florens takåsar.

 

Gemensamma ytor

glanceroof.jpg
glancehotel1.jpg

På taket av hotellet finns poolen. Den är inte överdrivet stor men räcker gott och väl då hotellet bara har ett 60-tal rum. Poolen är öppen mellan maj-oktober och är du i Florens under sommaren kommer du älska denna oas. Jag var i Florens i augusti, det var 38 grader och detta var mitt andningshål.

hotelflorence.jpg
galance4.jpg

De har också en bar, Sky Breeze Roof, där hotellet bjuder på välkomstdrink och utsikten är fantastiskt när solen går ned över staden.

glancetak.jpg
glance3.jpg

 

Frukost

Jag älskar frukosten på Glance Hotel. De serverar färsk fruktsallad, yoghurt, massor av sötsaker, du kan grädda egna pannkakor, ljuvliga ostar, skinka, ägg, bacon och sagolikt gott italienskt kaffe. Stort plus för att de har en terrass utomhus för frukost.

glancehotel.jpg

Övrigt

glance1.jpg

Det finns många bra ytor utspridda på hotellet där du kan sitta och läsa, jobba eller bara hänga. Datorer finns att låna, likaså tidningar och böcker. Och jag måste också nämna personalen. När jag checkade in fick jag en karta där de märkte ut allting du bör se i Florens, de berättade vart man tar bäst foton, vart man bör se solnedgången och frågade vad jag ville ha tips om. Jag fick tips om restauranger som är bra om en reser ensam, när solen går upp/ned och var bästa instagrambilden tas.

hotellflorens.jpg

Jag är så nöjd med detta hotell som kostar runt 900 kr/natten beroende på säsong. Wifi fungerar bra i hela byggnaden, det är lugnt och tyst och dessutom får man en chokladbit på kudden varje eftermiddag. Sådant får mig att känna extra kärlek till ett hotell.