En bra brunch i Stockholm

FullSizeRender.jpg

I helgen som kom och gick fyllde Micke 40! Stor dag och stor födelsedag som firades med fest lördagen lång. På söndagen fortsatte vi firande med brunch då vi fick chansen att prova brunch på Kung Carls Bakficka, restaurangen som hänger ihop med Hotell Kung Carl.

FullSizeRender.jpg

De serverar brunch lördag och söndag och just nu har de asiatisk touch på buffén. Priset ligger på 298 kr per person och billigare för barn. Eftersom en person i vår familj inte riktigt uppskattar det här med att vara still så brunchade tre av fyra. Älva fick stanna med mormor och morfar och hon var minst lika glad för det.

FullSizeRender.jpg

Inredning på både hotellet och restaurangen gillas verkligen. Härliga toner, jag älskar sittpuffarna och det känns hemtrevligt.

FullSizeRender.jpg

Restaurangen är inte överdriver stor så jag rekommenderar att du bokar bord innan ditt besök.

FullSizeRender.jpg

Vi drack juice med morot, ingefära, mynta och apelsin - jättegoda!

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Vad fanns du på menyn? Jo bland det kalla fanns biff strimlad i tunna skivor, salmalax, crispy fläsksida, ceasarsallad, sushi i glas, äggnudelsallad, glasnudelsallad, brieost med aprikos och grönsaker.

FullSizeRender.jpg

Där fanns också denna jättegoda bulgursallad...

FullSizeRender.jpg

... och denna sagolika soppa på spenat, ingefära och gurka.

FullSizeRender.jpg

Bland varmrätterna fanns det två saker Aramis älskade. Gör din egen toast och grädda din egen våffla. Utöver det åt vi vårrullar, frittata, drumsticks, äggröra och timjanpotatis.

IMG_0423.JPG
FullSizeRender.jpg

Jag som älskar efterrätter var i himlen när det serverades en salted caramel brownie, chokladmuffins med fyllning, äppelkaka med vaniljsås, marängsviss, tiramisu, glass, frukt, smoothie och några andra kakor.

FullSizeRender.jpg

Och ni vet när barn tröttnar på att vuxna bara äter och pratar var det så bra att bordsunderläggen var stora vita papper som blev till ett härligt ritark - sysselsättning i timmar.

IMG_0447.JPG

Själva restauranger påminner om någons vardagsrum eller kök, furubord, pinnstolar och väldigt mycket gröna växter. Ett mysigt ställe att hänga på en helg, grymt god mat och jag hade gärna suttit kvar ett par timmar till.

FullSizeRender.jpg

Men tyvärr fick lov att röra oss vidare efter några timmar. Mätta var bara förnamnet och så väldigt belåtna. Jag rekommenderar Den här brunchen då den är liten och mysig, blir aldrig slafsig som den kan bli på en del hotell och utbudet känns mer genuint än ägg och bacon. Upplägget kändes fräsch, det var inte så tung mat och ni vet ju hur mycket jag älskar asiatisk twist.

FullSizeRender.jpg

Vi försökte oss på en familjebild efter brunchen - det gick sådär kan vi väl säga men det var en fin dag, september visade sig från sin allra bästa sida och nej det blev ingen middag den här söndagen.


Detta inlägg är ett samarbete med Kung Carls Bakficka men som vanligt är tankar, bilder och åsikter mina egna.