Två härliga utflyktsmål i norra Småland

När jag är i Småland på sommaren finns det två utflyktsmål jag aldrig missar, Två Röda Hus i närheten av Eksjö och Erikhester Gård nära Vetlanda.

 

Två Röda Hus

Två Röda Hus är ett gårdscafé, bed and breakfast och butik - allt i ett. Dessutom är det en idyll mitt ute på landet där barnen kan leka lekstuga och plocka och smaka vad de hittar i Barnens trädgårdsland. De har öppet onsdag-torsdag och lördag-söndag.

Deras B&B skulle jag gärna testa någon gång då rummen är så fina, de kostar från 800 kr/natt med frukost.

Fikat är gudomligt och hembakt - den här key lime pajen rekommenderas! Under hösten bjuder Två Röda hus in till afternoon tea.

I butiken säljer de massor av fina saker med retrokänsla och dessutom säjer de Hang on Hangers galgar och armband. När jag besökte Två Röda Hus förra veckan träffade jag av en slump min kära vän Annika som driver Hang on Hangers i Bangkok.

De säljer också marmelad, lemonad, godis och sylt.

 

Erikhester Gård

Erikhesters gård ligger nära Vetlanda och har tyvärr endast öppet lördag och söndag. Det är ett gårdscafé med loppis, butik och massor av skoj för barnen men framförallt har de 500 gotlandsfår och jobbar med fåravel. Fler än 20 olika hus finns på tomten med olika historier och i butiken kan du köpa får- och lammskinn och annat hantverk.

Att sitta och fika i deras trädgård och äta hembakta bullar är underbart och barnen älskar att vara här. Klappa kaniner och getter, gunga, gå den kluriga hinderbanan, lek i lekstugan, spela minigolf och hoppa i hö.

Jag har bara varit här på sommaren men tydligen anordnar de en väldigt mysig julmarknad i december också.