Bra hotell nära Nice flygplats - Sandton Domaine Cocagne

Vi landade i Nice klockan 14 och skulle vara i staden i exakt 24 timmar innan vi skulle åka mot Italien. Med två halvtrötta barn kände vi att snurra in med bil i Nice, bo mitt i smeten för så få timmar inte var aktuellt. Istället hittade vi ett hotell 15 minuter från flygplatsen, upp bland bergen som var en oas.

Sandton Domaine Cocagne ligger i utkanten av Cagnes sur Mer och var precis det vi behövde.

 

Läge

Hotellet ligger som sagt endast en kvart från Nice flygplats med bil. Det ligger uppe i bergen med en vidunderlig utsikt. Till den lilla staden Cagnes Sur Mer tar det bara 5 minuter med bil och där åt vi middag på kvällen. Till centrala Nice eller till Antibes tar det 30 minuter med bil från hotellet - så det är inga riktigt långa avstånd till något alls. Hotellet har egen parkering då de flesta anländer med bil.

Rum

FullSizeRender.jpg

Det finns ca 30 rum totalt på detta hotell och de ligger utspridda på en stor yta. De som bor längst bort från entrén kan gratis låna en golfbil om man tycker det är för långt att gå. Vi bodde i en family residence som var helt perfekt för två vuxna och två barn. Ett vardagsrum med bäddsoffa där barnen sov, ett mindre pentry, badrum med badkar och ett sovrum med dubbelsäng.

Extra bonus för den härliga uteplatsen vi hade som var som tagit från en film ur den franska rivieran. Och för den alldeles egna nespressomaskinen.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Gemensamma ytor

Det finns en liten reception och en större lobbydel innan för med sköna fåtöljer och mycket tidningar. Godis finns utställt i glasburkar och det finns också en drinkvagn du kan köpa drinkar från.

Poolen är stor och uppvärmd med solstolar runt om och en del mindre rum har en liten terrass ut mot poolen.

Hotellets yta är stor och du kan ta en promenad runt området, spela sällskapsspel, de har ett mindre gym och de hyr också ut cyklar.

Frukost och restaurang

Frukosten är väldigt fransk med baguetter, croissanter, marmelad, nutella och gott kaffe. De serverar en hemmagjord granola som är magiskt god, det finns fruktsallad, lax, cream cheese, parmaskinka, färskpressad juice och på beställning lagar kocken omelett.

Restaurangen har vunnit priser för sin mat och många håller fester och konferenser här. Vi åt endast lunch på hotellet och den var jättegod så tror middag här säkerligen är fantastisk. DÅ vi reste med en 1-åring var det mer läge för pizza och lekpark inne i stan men har mer tid att njuta skulle jag inte tveka att boka bord. Restaurangen ligger precis vid poolen och på kvällen tänder de kulörta lyktor kring taket.

Övrigt

FullSizeRender.jpg

Att få ett glas iskall cava när man anländer är inte fel. Att barnen dessutom bjuds på frukt och juice är en annan bonus. Personalen är serviceminded, är något fel fixar de till det inom ett par minuter och jag önskar bara vi hade haft tid att stanna längre på denna pärla till hotell.


Detta inlägg är till viss del ett samarbete med Sandton Hotel men som vanligt är tankar, bilder och åsikter mina egna.