Parken Zoo och deras nya Digidjur

Idag gjorde vi en utflykt till ett utav våra favoritställen, Parken Zoo i Eskilstuna. Jag och Aramis tog tåget till Eskilstuna och lämnade Älva hemma med mormor och morfar. I Eskilstuna mötte vi upp min kusin och Aramis syssling för en heldag i solen.

Sist vi var där var i maj och det var snäppet kyligare - läs om det besöket här.

Nytt inför detta besök är deras Digidjur som vi var inbjudna till att undersöka. Digidjuren är virtuella fantasidjur från framtiden som på grund av miljöproblem som skogsavverkning, tjuvjakt och klimatförändringar har tvingats anpassa sig och utveckla ovanliga och spännande förmågor. Dessa djur kan du bara se med en telefon eller surfplatta och i parken gömmer sig fem stycken djur. Börja med att ladda hem appen Digidjur, leta sedan efter skyltar och hitta djurens portal. Håll telefonen riktad mot plattan och djuret dyker upp, du kan sedan ta bild med dig själv och djuren, klappa dem och se vad som händer.
 

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Förutom dessa Digidjur som barnen tyckte var roliga tittade vi på allt annat som parken erbjuder.

Vi tittade på när de matade apor och tigrar och så var vi till Barnens Zoo och klappade getter och alpackor.

Flamingos hade fått en ny fin inhägnad och så var vi självklart till lemurernas värld.

Bredvid lemurernas värld ligger en bra lekplats för både små och stora barn och där spelar de också en teater klockan 14 varje dag. Detta har vi helt missat när vi varit här tidigare men idag var vi där och tittade på när djuren showade loss och avslutade med djurdisco.

Vi åkte också tåget runt Parken Zoo, detta tåg rullar endast under högsäsong och du kan hoppa på och av lite var stans i parken.

Vi avslutade med sockervadd, karuseller och chokladhjul innan vi rullade hemåt efter en underbar sommardag!

IMG_8092.JPG

Konstigt nog var det inte alls så mycket folk som vi befarat, knappt kö till en enda karusell och det blir återigen tummen upp till detta ställe. Så väldigt lagom för en dagsutflykt och väldigt familjär stämning.