Min nationaldag

Nationaldagen visade sig från sin allra bästa sida! Det var sol, klarblå himmel och faktiskt inte kallt, alls. Jag och barnen gick ut tidigt för att se den årliga paraden i Sjöstaden.

FullSizeRender.jpg

Det blommade i varenda hörn, paraden tågade genom Hammarby Sjöstad och avslutade på bryggan.

FullSizeRender.jpg

Där hissades flaggan till tonerna av Du gamla Du fria, folk satt på filtar och åt frukost, alla barn fick glass och det var så härligt! Vi fortsatte sedan till en lekpark där vi mötte upp kompisar för lek i några timmar.

FullSizeRender.jpg

Jag och Aramis lämnade av Älva hemma när det var dags för vila och så gick vi till Fine Food för lunch. Jag åt en sanslöst god pulled pork sallad.

FullSizeRender.jpg

Vi hoppade på båten till Södermalm.

FullSizeRender.jpg

Och gick till Blecktornsparken där det var rejält firande. Hela söder var där och det var milslånga köer till det mesta, tyvärr.

FullSizeRender.jpg
IMG_7181.JPG

Aramis och jag åt sockervadd i gräset, tittade på kaninhoppning och sedan åkte vi hemåt igen. Vi hängde med Älva i en park, drack kaffe på en filt, lämnade av Aramis hos en kompis och jag fick äntligen till det här med att laga min cykel. Sen åt vi halloumiburgare och jordgubbar och firade att vi bor just där vi bor.

FullSizeRender.jpg

Dagen avslutades med att jag gick en mil över söder. Jag gick till Liljeholmen och tillbaka längs med Årstaviken och med en ganska så lång avstickare runt kolonilotterna.

IMG_7302.JPG

En magisk dag och en magisk kväll. Så fint, så härligt med en extra dag ledigt och Sverige är ändå fantastiskt!