Fira Nationaldagen i Stockholm 2017

Hur firar du nationaldagen? Befinner du dig i Stockholm utan planer så kommer här några tips inför den stora dagen vi alla borde fira från morgon till kväll.

Stora Blecktornsparken

I Stora Bleckans lekpark på Södermalm kan du fira från 12-18 med ansiktsmälning, ponnyridning, kaninhoppning, ballongkonst och sockervadd.

Humlegården

I Humlegården på Östermalm kan barnen göra sin egen flagga, snickra, hoppa i hoppborg och titta på teater. Det kommer också grillas korv och mycket sång och musik utlovas mellan 12-16.

Rålambshovsparken

I Rålis på Kungsholmen firas nationaldagen mellan 12-18. Mat, utställare, prova på salsa och beachvolley, Kulturskolan underhåller. Och missa för guds skull inte Mosquitoe beachparty vid Smedsuddsbadet klockan 15-21 - omöjligt att sitta still!

Skansen

Ska man fira nationaldagen stort så är det Skansen som gäller! Här pågår firande från morgon till kväll med ansiktsmålning, flaggverkstad, folkdans och dagen avslutas med en stor nationaldagskonsert klockan 18 på Solliden. Kungafamiljen kommer att vara på plats som en bonus.

FullSizeRender.jpg

Hagaparken

I Hagaparken klockan 14 blir det sommarkonsert och balett och barnen får pyssla och testa scenkostymer. Kungliga Operan står för detta evenemang och de lovar även allsång och prova på instrument.

Görvälns Slott

På Görvälns slott i Järfälla kommer kronprinsessan med familj att fira 11:45. Förutom att titta på prinsessan kan du gå på marknad, åka häst och vagn, valla får och testa på fäktning.

Skärholmens Gård

Fryshuset anordnar massor av aktiviteter i Skärholmen mellan 11-17. Fototävling, femkamp, poddradio och dans bland annat. Dessutom pyssel, sagor och trädgårdscafé för de mindre barnen.

Skarpnäck

I Skarpnäcks kulturhus kan du prova folkdans, flamenco, finsk tango och romsk dans dessutom hoppborg, clowner och ansiktsmålning mellan 12-18.

Kungsträdgården

Den 6 juni avslutas den stora matfestivalen Smaka på Stockholm. Cook along, kockduell, vinquiz med Petter och Lustans Lakejer återförenas för en kväll klockan 21.30.

IMG_6416.JPG

Tillsammans Cup

Detta är kanske det finaste som anordnas denna dag. En ideell förening med målet att fylla varje gräsplätt i Sverige den 6 juni med fotbollsspelande svenskar, nyanlända och etablerande. I Stockholm håller de till på Enskede IP mellan 11-17 och dessutom massor av uppträdande och foodtrucks.