Extrema hotell

Har ni sett Extrema Hotell på SVT? Det är en dansk serie om just extrema hotell runt om i världen som ni bara inte får missa!

Idag handlar inte hotellyx längre om sidenlakan och en personlig butler utan folk letar nu efter extrema upplevelser. I den här serien reser en dansk trendexpert runt i världen för att bo i trädkoja i Norrland, tält i New York och på kloster i Italien.

Just det här med Tree Hotel i Norrland blev jag enormt imponerad av. Britta och Kent drev ett litet pensionat nära Luleälven men det bar sig inte. De vill stanna i sin hembygd, de följde sin dröm, levde på minimalt med pengar för att förverkliga drömmen och nu har de bland annat kronprinsessan Viktoria som gäst. Personer från hela världen vallfärdar för att bo i deras hotellrum som är byggda som trädkojor bland trätopparna. Hotellgästerna har utsikt över skogen och bergen, grillar ren utomhus, provar björnkött, åker zipline, tittar på norrsken och sover i hus som ser ut som ufon och fågelbon. 70% av gästerna är inte från Norden utan vallfärdar hit efter att tidningar skrivit om detta ställe och alla tusentals delningar i social media.

Jag får gåshud när jag ser sånt här, det ger mig hopp om en ska fortsätta ha drömmar och allt går bara man vill. Och gissa var jag vill resa i sommar och se midnattssolen?