När drömmen om Salzburg blir till verklighet

I flera år har jag drömt om Salzburg, Österrike på sommaren. Färgad av filmen Sound of Music, av familjen Trapp, edelweiss, det gröna landskapet, alptopparna och hela den drömmiga inramningen. Jag har sett så fantastiska bilder från staden på Instagram och det här med berg är ju något relativt nytt för mig men som jag älskar. Slovenien och Korsika har bjudit in mig det här med resmål med inramning och jag är såld!

Om bara 10 dagar blir den här resdrömmen till verklighet. Jag och Aramis ska åka till Salzburg för en långweekend och jag sitter just nu och gör research inför resan. Det finns så mycket jag vill upptäcka och se tillsammans med min nästan 7-åring. Linbana upp i bergen såklart, isgruva, rodel, slott, båttur, utkiksplatser, apfel strudel, fästningar och en massa annat.

The hills are alive with the sound of music
With songs they have sung for a thousand years
The hills fill my heart with the sound of music
My heart wants to sing every song it hears
 

Jag försöker att göra minst en resa ensam med Aramis varje år för att det är så väldigt fint att få ensamtid med ett barn och det utvecklar både han och mig. Utmaningen är hitta en mix av aktiviteter som både han och jag gillar samt att jag får dra ned på mitt maxade resetempo. Jag försöker också få honom att titta på Sound of Music, men jag måste nog säga att intresset är obefintligt.

Förra året åkte vi till Prag, en fin resa som du kan läsa mer om här. 

Så om två veckor ska jag springa nedför de gröna kullarna med böljande kjol, jag kommer leta efter edelweiss och skråla att kullarna är vid liv, fota minst 2000 bilder och få se detta sagolandskap på riktigt. Peppen är stor vill jag lova och att Aramis ska med är en himla fin bonus!

Salzburgstips mottages gärna!