Tre bra hotell på Korsika och restaurangtips

Under vår rundresa på Korsika bodde vi tre på hotell, alla tre väldigt olika men fantastiska på sitt sätt.

Första natten bodde vi på Cala Di Sole i Ajaccio. Hotellet ligger precis vid stranden, har gudomlig utsikt och en härlig terrass.

Pool med garanterad havsutsikt och inte direkt någon trängsel i maj.

Hotellet ligger inte mitt i stan utan det är ca 8 km att gå. Däremot är det nära små badvikar och hotellet har en egen liten strand precis utanför.

Rummen är stora och mitt rum hade en härlig uteplats med bord, stolar och underbar utsikt över havet och horisonten. Frukosten var ljuvlig med en massa bakverk, färsk frukt, gott kaffe och lokalproducerad yoghurt.

 

Vårt andra hotell var detta magiska hus; Les Roches Rouges i Piana.

Huset är en blandning av skräckfilm och fransk idyll. Och om framsidan är fin så är det ingenting mot vad som väntar när du går igenom hotellet och får se utsikten. Jag har nog aldrig haft en vackrare utsikt i hela mitt liv. Gröna kullar, hav och berg -  jag skulle kunna sitta här ute en hel vecka utan att tröttna.

Rummen är relativt stora och när du vaknar, slår upp fönsterluckorna och ser utsikten är det som att vara med i bättre reklamfilm.

Extra plus för deras fina matsal med samma härliga vy där vi åt tre rätters middag en kväll samt drack goda mojitos.

Det tar knappt fem minuter att gå från hotellet till den lilla byn Piana. Byn är precis som man föreställer sig en fransk liten by med betoning på liten. Pittoreskt med en inramning son få kan konkurrera med och ja så värt ett stopp på din Korsikaresa.

I Calvi checkade vi in på La Villa och wow! La villa är ett femstjärnigt hotell och en del av hotellkonceptet Relais & Chateaux. Jag älskar R&C och bodde även på ett sådant hotell i Madrid som var jättefint.

La Villa ligger högst uppe på en kulle i Calvi med utsikt över hela staden.

Rummen är enorma med ett sovrum, ett vardagsrum, balkong, badrum med dush, badkar och dubbelhandfat samt en separat toalett.

Hotellet består av låga byggnader utspridda över ett stort område där det också finns två utomhuspooler, en inomhuspool, spa och gym.

Mellan hotellet och Calvi har de en shuttlebus som går hela dagen men det går också att promenera. Deras restaurang har en Michelinstjärna och när vi åt middag där lagade kocken ihop en fantastisk meny.

Restaurangtips på Korsika

  • Le Week-End (route des Sanguinaires) i Ajaccio.

Le Week-End ligger strax utanför Ajjacio och har ett jättefint läge precis vid havet. De är specialiserade på fisk och de har en stor bricka med fiskar för dagen där du pekar och väljer vilken fisk kocken ska tillaga. I restaurangen finns också ett stort hummerakvarium så väljer du hummer är det bara att greppa håven och ta den du vill ha. Jag rekommenderar friterad squash till förrätt, svärdfisk med kapris till varmrätt och citronmarängpaj till efterrätt.

 

  • A Spuntinata, (34 Rue Cardinal Fesch) Ajaccio

För att hitta Korsikas bästa restauranger kan du hålla utkik efter den lilla skylten med gubben där det står Recommande par Le Routard 2016 eller 2017.

Spuntinata är en liten restaurang mitt i Gamla stan av Ajaccio. Vi åt charktallrik, underbara ostar med fikonmarmelad, canneloni med ost och spenat och en ljuvlig hemmagjord jordgubbskaka till efterrätt.

 
 
  • Restaurang Gastronomique, Hotel Le Roches Rouges, Piana

terassenmat.jpg

Även om du inte bor på detta härliga hotell är det ändå värt att besöka deras härliga matsal och äta god mat. Härliga räkor, gott kött med ovanliga tillbehör som varmt äppelmos istället för potatis och chokladkaka till efterrätt. Goda drinkar och utsikten- say no more!

 

  • Le Mer, Porto

Toppenläge med härlig utsikt över hamnen och bra mat. Jag tycker du ska satsa på fisken, både fisksoppa där du själv river i vitlök och den grillade fisken är jättegoda. Avsluta med chokladfondant som är helt perfekt krämig inuti.

 

 

  • La Table by La Villa, La Villa Hotell, Calvi

Det här är en restaurang som har en Michelin stjärna. Kocken gav oss en totalupplevelse med foie gras, den godaste sparrisen jag ätit, fisk och en komplett efterrätt. Till detta drack vi vitt torrt vin från Korsika som verkligen var jättegott, tyvärr minns jag inte namnet.

Reser du runt på Korsika är dessa ställen väl värda på ett och två besök!