Weekendtips i vår

Det våras för en weekend. Jag får massor av frågor om var man ska åka i vår så här kommer tre tips och även tre weekendstäder jag drömmer om. 

3 weekendstäder jag rekommenderar nu och som du bör boka en biljett till bums är:

Madrid

IMG_3769.JPG
IMG_3946.JPG

Madrid är Europas grönaste huvudstad och erbjuder så mycket. Strosa i Retiroparken, drick sangria på ett litet torg, ät tapas på Cava Baja, shoppa loss på Zara och Primark, besök det kungliga slottet, doppa churros i varm choklad, och möt solnedgången från en takbar,

Här finns mina Madrid inlägg.

 

Warszawa

IMG_0368.JPG
IMG_0372.JPG

Warszawa tog mig med storm förra våren och är verkligen värd ett besök. Du får så mycket för pengarna i denna stad som dessutom har väldigt kort flygtid från Sverige. Ät och bo 5-stjärnigt, gå på utomhuskonsert i Lazienki park, gå upp i Kuturpalatset, besök Marriotts panorama bar, ta en båttur på floden och strosa i hipsterkvarteret Praga.

Läs mina in inlägg om Warszawa här

 

Ljubljana

IMG_0439.JPG
IMG_0434.JPG

Sloveniens huvudstad Ljubljana är som en saga. Ja staden är inte stor men den har massor att erbjuda och är så vacker att man häpnar. Besök slottet med utsikt över hela staden, drick cava på en båt under broarna, ta en cykeltur, ät dig igenom staden på alla oändliga uteserveringar, se Metelkova, besök marknader, delta i Open Kitchen och försök snika dig in till Vanders takbar.

Läs mer om Slovenien här

Och själv drömmer jag om nya städer i vår, jag har inte besökt dem än men de står med på min lista.

Sarajevo

Bosnien och Herzegovinas huvudstad har lockat mig i flera år och jag har hört att det är som en blandning av Istanbul och Wien. Fantastiskt landskap, synagogor och moskéer på rad, strosa över broar, prova ett helt nytt kök och givetvis lära sig mer om deras skrämmande historia

Dublin

Dublin och Irland har jag drömt om så länge jag kan minnas. Jag vill promenera i gamla kvarter, besöka mikrobryggerier, höra folkmusik, njuta av St. Stephen's Green Park, besöka The Marker Hotel och gärna åka utanför staden för att se den storslagna naturen.

Sevilla

Sevilla ska vara en utan Europas vackraste städer och jag är så sugen på att åka hit nästa gång jag besöka Spanien. Jag vill se palatset, gå omkring i Barrio Santa Cruz , ha picknick i Maria Luisa Parken och äta stora fat av tapas.

 

Var åker du i vår?