Utflykt från Koh Lanta - snorkling och Emerald cave

Är du på Koh Lanta så erbjuds fler utflykter än du har tid med. Det är dykning, snorkling, båtturer, fiske, elefanter, apor, paddla kajak, besök närliggande öar, sköldpaddor, rundtur på ön och en massa annat. ( Du bör undvika just elefanter och apor men mer om det i ett annat inlägg.)

Jag och Aramis ville göra en snorkeltur, vi hade svårt att bestämma vilken men när vi kom till Koh Ngai dök den perfekta turen upp. Snorkla, besöka två andra öar och simma in i Emerald Cave inklusive lunch mellan 10-14. Fördelen med att utgå från Koh Ngai är att båtfärden blir mycket kortare, detta var en heldagsutflykt från Koh Lanta men eftersom vi redan befann oss ute på en ö blev det en halvdagsutflykt och väldigt lagom för en 6-åring.

Vi blev upplockade med en longtailbåt på hotellet som körde oss ut till en större båt. Vi hoppade över till den stora båten där ett tiotal personer befann sig och så åkte vi i 15 minuter innan det var dags för första snorkelstoppet. Snorkel, cyklop och flytväst fanns att låna men vi hade med Aramis egna cyklop och snorkel som är specialanpassat för barn.

Det var massor av fisk och så tacksamt snorkelvatten. De gula och blå fiskarna simmade runt oss, vi simmade rakt in i ett fiskstim och fick också simma in i en mindre grotta.

Efter detta stopp åkte vi vidare till Koh Kradan som var magi. Vi hade tänkt att bo här några nätter men alla boenden var fulla, synd såklart men jag är glad att jag nu fick se denna ö iallafall. Vattnet turkost, sanden kritvit och ett grymt snorkelvatten precis utanför.

Här fick vi se massor av fisk, sjöstjärnor, anemoner och clownfiskar. Så fina och så roligt för Aramis att han fick se Nemo på riktigt.

Vi åkte vidare mot Koh Rok, på båten serverades lunch som bestod av ris, en stark köttfärs och som avslutades med ett berg av färsk ananas.

Här snorklade vi ännu mer, fiskarna simmade mot oss och guiden kastade i lite vattenmelon för att få mer sällsynta fiskar att komma fram.

Och så avslutningen; Emerald Cave som ligger precis utanför Koh Mook och Aramis var jättespänd på att besöka den. Jag trodde inte han skulle våga simma in men han förvånade mig. Du simmar in i ett hål i den stora bergsväggen och simmar 80 meter i mörker innan smaragdgrottan öppnar upp sig.

För att ingen ska försvinna i mörkret simmar du in med en guide i ett långt tåg. Guiden har en ficklampa och du ser ingenting utan det är bara att simma på, hålla i personen framför och sedan kommer du fram till en fantastisk syn. Omgiven av höga klippor ligger en liten sandstrand kantad av palmer och kristallklart vatten. Tittar du rakt upp är det som ett hål upp till himlen och ja visst är det mycket turister här men det var en häftig upplevelse ändå. Aramis tyckte det var hur coolt som helst, han ville veta allt om hur piraterna förr i tiden använde denna grotta för att gömma skatter i och vilken sorts djur som bor i grottan nu.

Du kan bara simma in i grottan under vissa timmar på dagen då tidvattnet stiger och hinner du inte simma ut innan blir du kvar i grottan till nästa dag när vattnet sjunker undan igen.

boattrip.jpg

Sedan åkte vi tillbaka till paradisön Koh Ngai, både jag och barnet så nöjda med denna utflykt.

Vi betalade 1500 bath för oss både för denna utflykt och hotellet på Koh Ngai ordnade allt. Tips är att ta en åksjuketablett innan om du lätt mår illa, packa lite extra matsäck om du reser med barn som inte älskar chili och barncyklop om du har då de som lånas ut är för vuxna.


Du kanske också gillar dessa blogginlägg