Premiär för Urban Escape - At Six, Hobo Hotel och Tak

Och så var det då äntligen dags. Idag var det premiär för etapp ett i Stockholms nya kvarter Urban Escape. Detta är en fem fastigheter mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg som ska utgöra en ny mötesplats i Stockholm. Idag öppnade hotell lyxhotellet At Six, boutiquehotellet Hobo, restaurang Tak och en ny ingång till Gallerian.

 

Tanken är att det ska se ut som bilden här ovan till vänster när allt väl är klart. Idag fick jag ta en titt på dessa nytillskott i Stockholms hotellutbud.

At Six är ett lyxigare hotell i Petter Stordalens regi och tillhör Nordic Hotels & Resorts. Mannen, myten och legenden var på plats idag och hälsade oss välkomna - stort och jo, jag blev lite starstruck!

Hotellet har 340 rum och 40 sviter varav en lyxsvit som ligger på taket. En designbyrå i London står för inredningen som går i vitt, svart, grått och brunt. Mycket konst är genomgående på de gemensamma ytorna. Priset regleras av efterfrågan men oftast ligger det runt 1500-1800 kr / natt.

På plan 1 har At Six en cocktailbar med Stockholms kanske längsta bardisk. På lördagar har de Tipsy Tea där det serveras tedrinkar och punch bowls i stora kannor.

Hobo hotel är också Petter Stordalens hotell men detta är mer ett boutiquehotell och en mötesplats. Här är rummen billigare än på At Six och de har rum utan fönster som endast kostar runt 800 kr / natt.

Hobo har 200 rum och en svit, sängen placerad mot fönstret, compact living och många smarta och moderna lösningar. Mycket ljusa träslag, snygga detaljer och alla rum har en stor dusch utom sviten som har badkar.

En designbyrå från Berlin står för inredningen och det är mycket grönska över hela hotellet. Hobo har en restaurang med säsongsbetonad mat och härliga ytor att jobba vid eller dricka kaffe. De har också en yta där lokala deisgners kommer kunna ställa ut sina verk och de kickar igång detta med art week Stockholm.

Och sist men inte minst fick vi besöka restaurangen Tak med en terrass med panoramavy över stan. Vi fick té och machekakor medan kocken Frida Ronge berättade om de olika restaurangdelarna; restaurang, bar, råbar och uteterass.

Nordiska råvaror möter japan, 430 matplatser, 21 kockar och allt från snacks och korv till exklusiva förvalda menyer.

Fin och sval inredning med en doft av Japan. Jag vill gå hit och äta kockens val - tror på matmagi! Och de har en sake sommelier - kanske världens coolaste yrke?

Magisk terrass som inte är helt klar ännu men som kommer vara fantastisk när det blir varmare ute. Här bjuds det på härliga drinkar och Nordisk-japansk comfort food så som korv med bröd toppad med fermenterad chili.

Jag älskar att Stockholm växer, jag älskar att vi får nya delar av staden och att nya hotell och restauranger flyttar in. Nu väntar jag med spänning på etapp nummer två!