Från Chiang Mai till Bangkok

Idag vaknade vi åter igen till klarblå himmel och strålande sol. Att Älva var vaken med över 40 grader i sin lilla kropp är något jag helst inte fokuserar på. Stackars plutten!

Det härliga med Chiang Mai i jämförelse med Bangkok och öar är att det är en något krispig och klarare luft tidigt på morgonen. Det är härligt att sitta ute och ta ett djupt andetag, nästan frysa lite och känna hur solens strålade blir varmare för varje minut. 

IMG_5557.JPG

Vi åt frukost i skift för att Älva skulle få sova sedan hann jag med ett dopp i denna fina pool.  

Vi fick sedan besök av Linnea med familj som hängde med oss på hotellet en stund. Älva orkade inte mycket så jag tog med Aramis på min och Linneas lördagsfika så Älva fick sova bort sin feber.

IMG_5606.JPG

Vi var till ett magiskt ställe som jag hade läst om innan och där åt vi smoothiebowls i trädgården och ville helst beställa in hela menyn. Jag ska skriva ett helt inlägg om detta ställe som var som en dröm längs med Nimmanhemin i Chiang Mai.

FullSizeRender.jpg

Och på eftermiddagen vinkade vi med sorg i hjärtat hej då till Chiang Nai och världens finaste Puripunn hotell. Jag bävade för denna flygresa med ett sjukt barn men det gick förvånansvärt bra ändå. 

Alvedon innan avresa, sedan taxi i 30 min, flyg i dryga timmen då hon däckade på Micke, anlände Bangkok och så taxi 30 minuter till hotellet. Det var såklart en hel del gnäll men överlag var Älva en stjärna, själv hade hag varit halvt död med en så pass hög feber.

Vi reste Air Asia denna gång och kom därför till Bangkoks andra flygplats Don Muang. Mycket mindre, mycket snabbare men väldigt lite taxibilar.  

FullSizeRender.jpg

Vi anlände Emporium Suites, fick ett rum med en balkong som har denna utsikt. Inte illa.  

Vi åt en snabb middag på Emporium, Micke gick iväg på massage, jag stoppade barn i säng och sitter nu på denna balkong och bara älskar Bangkok. Älva mådde lite bättre under kvällen med lite lägre feber, Aramis har inte ont i foten längre och vi hoppas att det är nu det vänder. Vi har så mycket vi vill hinna med dessa tre dagar!