En recension av Rembrandt Hotel i Bangkok

Bild lånad från Rembrandt Hotels webbsida

Bild lånad från Rembrandt Hotels webbsida

Under våra två första nätter i Bangkok bodde vi på Rembrandt hotell som ligger på Sukhumvit soi 18. Ett hotell jag känner sedan till sedan länge men som jag faktiskt inte bott på innan.

Läge

Läget på Rembrandt hotell är toppen, ett stenkast från Asok där du båda kan ta skytrain, tunnelbana och tåg till flygplatsen. Där ligger också det stora shoppingparadiset Terminal 21, det finns massor av restauranger kring hotellet och för den som inte orkar gå till Asok har hotellet gratis tuktuk service.

 

Rum

Rembrandt är ett stort hotell med väldigt många rum. Från superior rum till den stora presidentsviten och allt där emellan. Vi bodde i ett executive rum (55 rymliga kvadrat med spjälsäng) vilket betyder att vi också hade tillgång till hotellets executive lounge på samma våning. Där serverades en egen frukostbuffé på morgonen samt en snacksbuffé med vin/öl mellan 17.30-19.30 varje kväll. Dessutom har de en egen reception så du slipper köa, de fixar morgontidningen åt dig och viss tvättning ingår.

Jag älskar hotell med executive lounge och försöker alltid välja till det.

Gemensamma ytor

Hotellet är stort och har en enorm reception. Överallt finns soffor, fåtöljer och det känns aldrig trång. Det är högt i tak, det är mjuk inredning och i bottenplan finns ett mysigt café/bar med livemusik på kvällarna.

Poolen är stor och det finns alltid något del som är i sol eller skugga. Det är aldrig någon trängsel i poolen och att bada i solnedgången rekommenderas.

Det finns ett mindre gym i anslutning till pool och spaavdelningen samt att hotellet har flera restauranger. Bland annat har de en mexikansk och en italiensk restaurang och på översta våningen finns en indisk restaurang med en härlig takbar.

Frukost

Vi provade både att äta i den stora matsalen och i vår executive lounge. Utbudet i matsalen är större, det finns det mesta så som bröd, pålägg, korv, bacon, frukt, yoghurt samt en äggkock. Utbudet i loungen var något mindre men lyxigare och det var så mycket mer stillsamt och rofyllt att börja morgonen här med en krämig cappuccino och pocherat ägg.

Övrigt

Hotellet har en fantastisk utsikt, personalen är underbar, fritt wi-fi överallt och dessutom är detta hotell väldigt prisvärt. Många utav gästerna kommer från Skandinavien, jag har hört att väldigt mycket flygpersonal bor här (vet inte om det stämmer?!) och de var verkligen jättegulliga mot barnen.

Jag tyckte Rembrandt var toppen, välj gärna till executive om du har chansen då det förgyller hela din vistelse och som sagt du får mycket för pengarna. Här kan du se fler bilder från hotellet.


Detta inlägg är ett samarbete med Tourism Authority of Thailand men som vanligt är tankar, bilder och åsikter mina egna.