Veckans tankar från Nordkorea till jul utomlands

Det är söndag och jag har ägnat helgen åt en staycation på hotell i Stockholm med en vän. Den här veckan har jag haft full fart framåt men visst har jag tänkt och funderat som alltid - mest på det här.

- Jul utomlands. Varje år säger jag samma sak; vi borde ha bokat en resa. Men det är svårt när man har barn tycker jag. De har förväntningar, man vill själv ge dem den där julen man minns från sin barndom men oj vad skönt det skulle vara att kasta in handduken den 22a december och åka bort till mitten av januari. Kanske nästa år?

FullSizeRender.jpg

- Träningsresa. Jag har faktiskt inte varit särskilt lockad av konceptet förr men nu börjar något gro. Jag vill inte åka på en regelrätt träningsresa i grupp men jag sneglar på dessa träningshotell som erbjuder massor av pass och aktiviteter samtidigt som du har havsutsikt och kan varva träning med en bok och dopp i poolen. Jag ser framför mig att jag åker med en tjejkompis på en sådan resa där vi tränar 1-2 pass om dagen och resten av tiden vilar man och tankar sol. Vår på Mallorca eller Grekland tänker jag mig.

Bild från TUI:s träningshotell Magic Life på Fuerteventura.

Bild från TUI:s träningshotell Magic Life på Fuerteventura.

- Glögg. Det är ju inte så jättegott men den där doften är magisk och kan få vem som helst att gå in i julmood.

- Nordkorea. Jag läste ett reportage i SvD som jag inte kan släppa. Om en man som flydde från Nordkorea till Kina och vidare till Sydkorea för att bli rik. Och avskyr det. Han blir behandlad värre än en gathund, får inte jobb och kan inte få återvända till Nordkorea där han förklarade att de tar hand om varandra. Han ser nu diktaturen Nordkorea som paradiset efter att han sett hur de lever i andra länder, hur egoismen tar över och det är var man för sig själv. Här finns artikeln men den är tyvärr låst.

Kwon som försökte fly tillbaka till Nordkorea och hamnade i fängelse.

Kwon som försökte fly tillbaka till Nordkorea och hamnade i fängelse.

- Julmarknad. Det är som glöggen; det låter så mysigt men att strosa runt på en julmakrnad är väl sådär. Gott med varm choklad men det där med ljusstakar, lovikavantar och tomtar står ju inte högst upp på shoppinglistan.