Veckans tankar - Kap Verde till #metoo

Det är fredag igen. Veckorna flyger fram och jag hinner knappt med. Jag tänkte försöka sammanfatta veckan - vad som upptagit mina tankar den sista tiden.

- Vintern kommer krypandes. Imorse var det ynka två grader ute och jag rev och slet i garderoben efter barnen varmare kläder, mössor, vantar och ja nu börjar det. Vi ses om fem månader kära jeans och gympaskor.

A6CB5D2F-B718-4F0B-BCC1-B0E5C2A45BDA.JPG

- Kap Verde. Herregud vilken raket bland svenskarna. Resorna säljer som aldrig förr, alla ska dit och det flygs dit från flera små flygplatser i Sverige. Jag är egentligen inte förvånad då det i stort sett alltid är sol, det blir inte kallare än 25 grader, flygtiden är drygt sju timmar och det är som gjort för en veckas sol och bad på vintern.

- Ångesten över att inte komma till Asien. Jag försöker förlika mig med tanken att det inte blir någon långresa till Asien i februari. Men att svara på frågor, kolla på bilder, jobba med andras resor dagen lång gör längtan än värre. Så jag tänker att nästa år då måste vi åka och kanske kan vi köra Asien i sommar. eller så får jag göra en weekend till Bangkok ensam om längtan blir för stor.

E92C9DC4-2B1B-48CD-B7F2-25C2B3FE7C07.JPG

- Löven. Nu är verkligen Stockholm sagolikt vackert. Löven är röda, himlen klarblå, det är dimmigt på morgonen och stan skiftar i alla varma färger. Jag vill ta ledigt en vecka bara för att fota allt det fina innan det försvinner.

D8BC2078-D46B-4F5C-9282-DC9285014FC6.JPG

- #metoo. Går det att inte tänka på detta? Och äntligen kommer det upp till ytan, äntligen är det paybacktime och tack Cissi Wallin som satte den där snöbollen i rullning som blev till en hel lavin.

- Stickade tröjor. Jag vill köpa varenda en, speciellt de som är skogsgröna.

- Dubai. Hur mycket spektakulärt kan man göra med ett galet rikt land i öknen? Jag får mail varje vecka om vad som händer i Dubai och det är kamelkapplöpning, de ska ha ett eget typsnitt, världens största av allt och jag blir inte ens förvånad längre. Är Dubai rent av Kap Verdes motsats? Och hur länge kan detta pågå innan det faller på eget grepp?

- Cykla eller inte. Som det är nu cyklar jag till jobbet varje morgon. En cykeltur som tar ca 20 minuter, som är ljuvlig när temperaturen är över 10 och solen är uppe. Men nu börjar det bli kallt, det är mörkt och det är inte så himla ljuvligt längre. Jag klär på mig för mycket, kommer fram för varm och ja bussen lockar mer. Vi får se hur länge jag håller ut men någon vintercyklare blir jag nog aldrig.