Mina favorithotell i Manchester

Här ska ni få sex av mina favorithotell i Manchester i olika prisklasser. Det är svårt att prata pris på hotell för ett hotell som kostar 5000 kronor/natten en populär lördag kostar kanske 2000 kronor/natten en helt vanlig tisdag. Men mina priser här nedan är baserade på samma datum en fredag i november. Jag älskar hotell och jag älskar Manchester så detta var en ganska enkel lista att få ihop. Jag har gått på känsla, var jag vill bo igen nästa gång jag åker över och sedan ligger alla dessa hotell väldigt bra till när du ska ut och upptäcka staden. Jag har bott på fyra av dessa sex, de andra två har jag besökt men inte sovit över på.

Midland Hotel

mid2.jpg
midlands.jpg

Detta var en gång i tiden Manchesters finaste hotell. Det öppnade 1903, räddades från bombning under andra världskriget och har idag över 300 rum och tre restauranger.  Det ligger väldigt centralt i en vacker byggnad och något du bör uppleva när du är i Manchester. Jag har bott här ett par gånger och älskar stället, just för du känner historiens vingslag men också för att de har både inomhuspool och spa.

Pris: Ca 1500 kronor/natten

 

Hilton Deansgate

MANDG_Hilton_King_Executive.jpg

Manchester högsta skyskrapa är ett Hilton Hotell med fantastisk utsikt och en takbar på våning 23. 300 rum, har inomhuspool och gym och stor frukost. Det ligger precis vid tåget som tar dig till flygplatsen och byggnaden är enastående. Jag har själv inte bott här men besökt baren och ätit frukost och efter vad jag sett skulle jag gärna även testa att bo här.

Pris: ca 1500 kronor/natten

 

Doubletree by Hilton Manchester Piccadilly

double2.jpg
duble.jpg

Doubletree by HIlton ligger precis intill tågstationen och metrotågen stannar utanför i stort sett. De har nästan 300 rum, bra utsikt från rummen högre upp, gym, helt ok frukost. Men det bästa med detta hotell, förutom väldigt skön säng, är att du får varma chokaldkakor när du checkar in! Jag bodde här i juli 2017 och var supernöjd!

Pris:  Ca 1300 kronor/natten

 

Radison blue Edwardian

52901754.jpg

Stort och jättefint hotell med inomhuspool och spa. De gör stans bästa afternoon tea, Bra läge, personalen är grym och det känns väldigt lyxigt att vara här. De har två egna restauranger och när jag bodde här älskade jag att titta på när solen gick ned över staden från mitt hotellfönster.

Pris: Ca 2000 kronor/natten

 

Great John Street Hotel

john.jpg

Ett mindre boutiquehotell som känns väldigt lyxigt och ja det är också relativt dyrt. Det ligger i Castlefield (mitt favoritområde) bredvid Museum of Science and Industry. De har endast 30 rum, service är grym, likaså frukosten och deras takterrass. Jag har faktiskt inte bott här men drömmer om det! Jag har varit på tekterrassen och jag har njutit av deras helgfrukost.

Pris: Ca 2500 kronor /natten

 

Motel One Royal Exchange

6df78644_z.jpg

Jag har bott på flera Motel One i Europa och aldrig blivit besviken. I Manchester är Motel One nybyggt och superfint. Rummen är små men snyggt inredda, stilrent och väldigt fräscht. Läget är mitt i city, frukosten är helt ok och du har verkligen nära till allt. Toppbetyg till ett budgethotell.

Pris: Ca 900 kronor/natten

Läs alla mina inlägg från Manchester här.


De flesta bilderna i detta inlägg är lånade från hotellets egna webbsidpr.